Kevésbé stabil teljesítményre képes a Snapdragon 8 Gen 3 mint az Exynos 2400?

TECH HÍREK – Hiába van a Samsung Galaxy S24 Ultrában egy nagyobb párakamra (ami jobb hűtést eredményez), úgy tűnik, hogy a Snapdragon új chipje alól gyorsabban kifogy a kraft.

 

A legújabb 3DMark Solar Bay stressztesztben az Exynos 2400 impresszív eredményre volt képes: a kisebb méretű Galaxy S24 Plus mobilban stabilabb teljesítményt mutatott fel mint a Snapdragon 8 Gen 3! Azaz: a Samsung legújabb rendszerlapkája (System-on-a-chip, SoC) nagyobb pontszámot szedett össze mint a Qualcomm legújabb, eddigi legerősebb szilikonja. A Solar Bay teszt amúgy hasonló a 3DMark Wild Life Extreme-hez, ugyanis az okostelefonok chipsetjét a lehető legkomolyabban megterheli a sok CPU- és GPU-központú folyamattal.

A Twitteren osztotta meg a thaiföldi Beartai nevű site teszteredményeit. Az Exynos 2400 jobban képes volt tartani a teljesítményét, ugyanis a valós kapacitásának 64,6%-ára lassult vissza, miközben a Snapdragon 8 Gen 3 mindössze 48,3%-ot hozott össze annak ellenére, hogy ez a chip nem a Samsung Galaxy S24 Plusban, hanem a csúcsmodellben, az S24 Ultrában volt, amelynek párakamrája 190%-kal nagyobb. Erre pedig könnyedén mondhatjuk, hogy jelentős a különbség.

Az Exynos 2400 első benyomásai is jók voltak, amikor a 3DMark Wild Life Extreme stressztesztben az Exynos 2200 pontszámának kétszeresét érte el, azonos szintet elérve az Apple jelenlegi legjobb chipjével, az A17 Pro-val. De hogyan nyerhetett az összehasonlításban az Exynos 2400? A Samsung Galaxy S24 Plusban a FOWLP (Fan-out Wafer Level Packaging) technológia képes volt alacsonyabban tartani a hőmérsékletet, így kevésbé kellett a teljesítményt korlátozni. A jobb hőellenállás a többmagos teljesítmény javulását eredményezte, és ebből következik, hogy a tesztben nagyobb pontszámot tudott felmutatni.

Viszont a Samsung saját gyártású chipjéről még több tesztet fogunk látni, és így még nem teljesen tiszta a kép azzal kapcsolatban, hogy igazán jobb performanszra képes-e a Snapdragon 8 Gen 3-nál, de legalább az első teszteredmények ígéretesnek nevezhetőek.

Forrás: WCCFTech

 

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)