Like a Dragon: Infinite Wealth: történelmi siker a japán yakuzás akció-RPG a Steamen!

A Like a Dragon: Infinite Wealth játék megjelenése jelentős mérföldkőnek számít a Steamen, hiszen ez az egyik legnagyobb rajtot vette franchise történetében.

 

A Like a Dragon: Infinite Wealth kiadása óriási sikert jelent a Ryu Ga Gotoku Stúdiónak, meghaladva az eddigi csúcsot a Steamen egyszerre játékot játszók számát tekintve. A stúdió nyolcadik fő játéka a hosszú futású sorozatban, amely a korábbi, Yakuza: Like a Dragon játékhoz hasonló, körökre osztott RPG harcot és nyílt világú felfedezést kínál.

Ez a játék volt az egyik legjobban várt cím 2024 januárjában, a rajongók különösen izgatottak voltak Ichiban Kasuga és Kazuma Kiryu együttműködésétől, akik a két főszereplőként együtt tűnnek fel. A rajongók lelkesedését tovább fokozta a Like a Dragon Gaiden megjelenése, amely előkészítette a nyolcadik rész cselekményének néhány szálát, és ezzel együtt a franchise egyik legjobb Steamen történő rajtját eredményezte. Bár a Gaiden sikeres volt, a Végtelen Gazdagság megjelenése messze meghaladta a franchise korábbi, egyszerre játékot játszók rekordját a Steamen.

 

Mennyi volt a Like a Dragon: Infinite Wealth egyszerre játékot játszóinak száma?

 

A SteamDB, amely statisztikákat és egyéb információkat szolgáltat a Valve platformján értékesített játékokról, például az egyidejűleg játszók számát. A SteamDB szerint az Infinite Wealth több mint 34 000 egyszerre játékot játszó felhasználót ért el néhány órával a megjelenése után. Ez teszi a játékot az egyik legjobb Like a Dragon címmé a platformon. Ezt a magas számot valószínűleg az Infinite Wealth globális, többplatformos megjelenése okozta, szemben olyan játékokkal, mint a Yakuza 0 vagy a Judgment, amelyeket néhány évvel az első PlayStationen történő megjelenésük után portoltak a Steamre.

Összehasonlításképpen, a korábbi csúcsot a Like a Dragon Gaiden állította be, amelynek megjelenésekor körülbelül 14 000 játékos volt a csúcson, ami több mint 20 000 fős különbséget jelent a két megjelenés között. Ez a szám még a legutóbbi fő játékot, a Yakuza: Like a Dragon-t is meghaladja, amelynek csúcsa 9535 játékos volt. Ezek alapján a Ryu Ga Gotoku Stúdió top öt játéka a következő lenne az egyidejű játékosok számát tekintve: Infinite Wealth, Gaiden, Yakuza: Like a Dragon, Yakuza 0, és az Ishin.

Az Infinite Wealth megjelenése mögötti lelkesedés teljes mértékben indokolt volt, hiszen a játék igen pozitív kritikákat kapott. A rajongók és kritikusok egyaránt dicsérték a játék szórakoztató melléktartalmát, a körökre osztott harcrendszert, valamint a megható történetet, amely új és ismerős arcokat is felvonultat a franchise történetéből. Bár az Infinite Wealth megjelenése előtt voltak bizonyos kontroverziák, például a Sega bejelentése, hogy az Új Játék Plusz módja fizetős lesz, sokan élvezik Ichiban hawaii nyílt világú kalandját.

Forrás: GameRant

Spread the love
Avatar photo
This user hasn not filled out his biographical info.