Valami nagyra várnak a Microsofttól a PC-gyártók idén; csalódni fognak?

TECH HÍREk – Nem olyan biztos, hogy a redmondiak 2024 során kiadják a Windows 12-t. (Hol vannak már azok az idők, amikor a Microsofttól azt lehetett hallani, hogy a Windows 10 lesz az utolsó operációs rendszerük?)

 

Egy rakat kérdést lehetne feltenni a Microsoftnak. Lesz-e idén egy új Windows operációs rendszer? Ha igen, Windows 12 lesz a neve? Tele lesz a mesterséges intelligenciával? (Ebből fakadóan 16 GB memória fog akkor kelleni, így a 8 giga RAM már kevés lenne!) És lehetne még sorolni, de inkább nem tesszük, csak kiemeljük, hogy ez a bizonyos Windows 12 talán nem is lesz az, aminek képzeljük, és mindössze egy hatalmas Windows 11 frissítést adhat ki a Microsoft…

Cristiano Amon, a Qualcomm vezérigazgatója a cég pénzügyi jelentése során arról beszélt, hogy a Snapdragon X Elite processzort hasonló időszakban akarja kiadni mint amikor a Microsoft kiadja a Windows új verzióját (nem nevezte nevén azt!). A szóhasználat megegyezik az Intelével: tavaly októberben tőlük azt hallottuk, hogy Windows refresh, tehát Windows-frissítés. Ezt kétféleképpen is értelmezhetjük. Vagy egy új szoftver lesz, ami Windows 11-alapokra épül, ám új nevet kap, esetleg a jelenlegi operációs rendszer egy hatalmas Service Packot vagy frissítést kap, ami teljesen új életet lehelhet belé… ez lehet a Windows 11 24H2.

De a Windows 11 2021-ben jelent meg, és ha valóban jön a 12-es, akkor hónapokon keresztül hypeolnia kellene a Microsoftnak az új oprendszert. Ha azt nem teszi meg, akkor a cég biztosan tesztelni fogja az új funkciók fogadtatását egy nagyobb frissítéssel, és ha pozitív a visszajelzés, akkor azok eljuthatnak a Windows 12-be. Azért azt se felejtsük, hogy a Windows 11 piaci részesedése sem olyan nagy. Kb. trend lett az, hogy minden második oprendszer kissé gyengén teljesített (Windows Millenium, Vista, 8… és most talán a 11 is?).

Nemsokára meglátjuk, hogy van-e mire bizakodniuk a PC-gyártó cégeknek, vagy csak egy nagyobb frissítés jön…

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.