Bezárt a Deviation Games, a Call of Duty fejlesztőinek új cége, holott a PlayStationnek dolgozott valamin!

A Deviation Games nem is bírt ki három évet, mielőtt bezárták volna. Ez eléggé rövid élettartam.

 

Kriste Stull, a Deviation Games vezető emberi erőforrásosa és működtetési igazgatója a LinkedInen közölte a szomorú hírt: „Nehéz szívvel jelentjük be a Deviation Games bezárását. Szeretném kifejezni a legmélyebb hálámat az egész csapatunknak. Köszönöm a kemény munkát, az elkötelezettséget és a Deviationhöz való hozzájárulást; hihetetlenül hálás vagyok a lehetőségért, hogy mindannyiótokkal együtt dolgozhattam. Az egész játékiparnak: egy networking eseményt fogunk tartani, és örülnénk, ha bármely/minden cég/stúdió, amely munkát ajánlana, részt venne rajta. Kérem, ha részt vennétek rajta, keressetek meg közvetlenül engem. Az összes Deviatornak odakint: mindig is nagy becsben fogjuk tartani az együtt szerzett emlékeket. Köszönjük, hogy részesei lehettetek az utunknak. Hajrá, kapjátok el őket!”

2021 júniusában hullott le a lepel a stúdióról, amit Jason Blundell és Dave Anthony alapított. Ők korábban a Treyarchnál a Call of Duty-n dolgoztak, és a Sony-tól kaptak finanszírozást, hogy egy új, élő szolgáltatásos (live service) IP-n dolgozzon. 2022 januárjában egy új, kanadai ágazat megnyitását is bejelentették, így többen dolgoztak a cégnél. Ám 2022 szeptemberében Blundell távozott, és a PlayStation Studiosnál köthetett ki egy tweet alapján. Tíz hónapja pedig jelentős leépítések miatt bukkant fel a Deviation a hírekben, ráadásul a be sem mutatott live service IP-nek is befellegzett, holott a tervek szerint a 2026 márciusára tervezett tíz ilyen játék közül ez lett volna az egyik.

A tervek azóta változtak, és 2026 márciusára már csak hat ilyen játékkal készül a Sony a halasztások és törlések miatt. Az egyik ilyen törölt projekt a The Last of Us Online volt, ami eredetileg a The Last of Us Part 2 játékmódjának indult, de végül kimaradt a Naughty Dog játékából, mert a koncepciója nagyobb lett. A február végén bezárt londoni stúdió fantasy co-op játékának is befellegzett.

A Haven Studios, a Firewalk Studios és a Bungie dolgozik live service címeken (Fairgame$, Concord, Marathon), illetve a Guerrilla is készül a kooperatív Guerrilla Online-nal az ott megejtett leépítések ellenére is.

Forrás: WCCFTech, LinkedIn,

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.