Apple Vision Pro: már készül a nemzetközi megjelenésre az Apple!

TECH HÍREK – Egy módosítás már arra utal a készülék körül, hogy nem csak az Egyesült Államokban lehet majd megvásárolni az AR-headsetet.

 

Ha egy nemzetközileg ismert brand terméke csak egy országban érhető el, az anyagilag is rossz lépésnek tekinthető, hiszen a kutatási és fejlesztési (R&D) költségeket is valahogy vissza kell hozni az értékesítésekből, és a korlátozott elérhetőség miatt a megszólítható piac plafonja is jóval alacsonyabb, mintha több területen is kapni lehetne a terméket. Ezt az Apple is nagyon jól tudja, és a háttérben történt már egy kis módosítás az Apple Vision Pro operációs rendszerének, a visionOS-nek kódjában.

A MacRumors által közölt kiszivárgott kód szerint az Apple tizenkét nyelvet kíván támogatni, de hozzátennénk, hogy gyakorlatilag kevesebbről van szó, ugyanis a listán fel fog tűnni néhány ismétlés. A régiók közül az egyik azért lehet pikáns, mert ha itt is megjelenik nemsokára az AR-headset, korábban lesz kapható a helyi riválisnál. De nézzük a listát: kantoni, tradicionális; egyszerűsített kínai; angol (Ausztrália); angol (Kanada); angol (Japán); angol (Szingapúr); angol (Egyesült Királyság); francia (Kanada); francia (Franciaország); német (Németország); japán; koreai.

Tehát az Apple Vision Pro Ausztráliában, Kanadában, Kínában, Franciaországban, Németországban, Japánban, Szingapúrban, az Egyesült Királyságban, illetve a Samsung otthonában, Dél-Koreában jelenhet meg a headset. Szóval kilenc új országba juthat el. A Samsung a tervei szerint a kevert valóságot (MR – mixed reality) kínáló headsete az év második felében jelenhet meg, tehát ezzel lemaradásban lenne az Apple-vel szemben. Ming-Chi Kuo, egy elemző korábban már arról írt, hogy a WWDC 2024 előtt több piacra is eljuthat az Apple Vision Pro, és emiatt nem 500 ezer készülékkel számol az évre, hanem 800 ezerrel, és nem említette, hogy ez csak az amerikai piacról szól-e, de a minimum 3500 dolláros árat látva valószínűleg nem.

Az Apple Vision Pro Amerikán kívül szinte biztosan drágábban lesz kapható. A cég többi terméke esetében is ezt látni.

Forrás: WCCFTech, MacRumors

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)