Már a Silent Hill 2 Remake megjelenésére gyúr egy amerikai üzletlánc?

A Konami és a Bloober Team játéka hivatalosan még nem rendelkezik pontos megjelenési dátummal, ami felettébb szokatlan, hiszen már elvileg nincs olyan messze a fejlesztés befejezése.

 

Ennek ellenére egy amerikai üzletlánc kiszivárogtathatta a Konami terveit. A GameStop ugyanis érthető módon tudhat néhány dologról, amiről a nyilvánosság nem, mert nekik azért ismerniük kell, hogy mikor jönnek nagyobb játékok, hogy ezzel kapcsolatban fel tudják készíteni az akalmazottakat, hiszen nekik tájékoztatniuk kell a vásárlókat, ha valamelyik nagyobb megjelenés épp akkortájt esedékes, vagy még várniuk kell néhány napot (az utóbbi esetben így kaszálhatnak az előrendeléseken, ami nagy divat szokott a nyugaton lenni).

A GameStop szerint a Silent Hill 2 Remake 2024 végén fog megjelenni. Ebből az utolsó negyedévre következtetnénk, azaz James Sunderland kalandja Silent Hillben valamikor október és december között lehet esedékes PlayStation 5-re. A Sony stratégiáját ismerve nem biztos, hogy a PlayStation 5 és a PC azonos napon kapja majd meg a játékot, így lehet szó időzített exkluzivitásról, és így a Steamen lehet, hogy csak 2025-ben láthatjuk a Silent Hill 2 Remake-et, de mivel a Konamié az IP, az sem kizárt, hogy azonos időpontban jön a PS5 és a PC változat.

Sőt, a GameStop talán elavult információ birtokában is lehet! Így az is lehetséges, hogy a Silent Hill 2 Remake KORÁBBAN fog megjelenni mint amit az üzletlánc állít. Mivel a Konami a felelős a játék marketingjéért (ez azért kissé idegesíti a Bloober Teamet, mert a legutóbbi videó szerintük túlzottan akcióközpontú lett, és a játék valóban nem erről nevezetes…), rajtuk áll, hogy mikor tudjuk hivatalosan is meg, hogy napra pontosan mikortól lesz kapható a játék.

A Bloober Team munkásságát látva (The Medium, Blair Witch, Observer…) nem biztos, hogy olyan maradandó lesz a Silent Hill 2 Remake mint amilyen az eredeti volt… de hátha meg tudnak cáfolni bennünket.

Forrás: GameRant,

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.