Nagy frissítés kapujában áll a System Shock Remake

Az 1.2-es patch több újítást is magával hoz, és a legjobb az egészben az, hogy napokon belül ki is fogja a frissítést adni a Nightdive Studios, szóval ha eddig kimaradt volna a System Shock Remake, talán most jó ötlet lesz bepótolni.

 

A Nightdive Studios például egy női játszható karakterrel készül. Stephen Kick, a stúdió vezérigazgatója a PCGamernek a Game Developers Conference-en, a patch bejelentése előtt elmondta, hogy a nemválasztás kb. 7-8 éve egy extra (stretch) anyagi cél volt a Kickstarteren számukra. A stúdió emiatt tudta, hogy a System Shock Remake elkészülte után ezt be kell patchelniük a játékba, de tudták a fejlesztők, hogy ennek azonnali hatása nincs a játékmenetre, mert ez egy olyan opció, ami a játékban való elmerülést, az immerziót növeli meg jelentősen. A modellt átdolgozták és a hangok is eltérőek, de ennek ellenére kicsi, de hatékony a változás, ugyanis belső nézetes játékról van szó, ahol főhősünk nem beszél, és csak a kezdő és befejező jelenetben láthatjuk… illetve a game over jelenetben, ha elbaltáznánk.

Arról Kick és Larry Kuperman (a Nightdive üzletfejlesztésért felelős igazgatója) már nem nagyon beszélt, hogy a frissített befejezés mit is takar az 1.2-es patchben, de mindketten arról beszéltek, hogy érdemes a játékot újrajátszani. Szerintük ez egyfajta reakció a játék eredeti utolsó bossfightjára, ahol egy VR puzzle/lövöldözős szekciót kaptunk eltérő mechanizmusokkal az addig megszokottakhoz képest. Kick szerint sokan kritizálták őket amiatt, hogy a játék során végig gyűjtögették a játékosok a tárgyakat, hogy felkészüljenek a végső harcra, majd mindenük oda lett, ugyanis csak egy fegyverük maradt, ami egy minijátékban volt használható.

Ezt tehát átdolgozták. Kérdés, hogy a mutánsok a harcokban hogyan javultak, de lesz egy olyan rendszer is, ami könnyen kimutatja, hogy hova kell tartani, így nem nagyon tudunk majd elveszni a sok folyosó között. A frissítés amúgy április 11-én érkezik PC-re.

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)