QR-kódos újítást vezetett be a PlayStation

Olyan újítást tett elérhetővé a Sony, ami könnyedén lehetővé teszi a játékosoknak, hogy csatlakozhassanak egy csapathoz anélkül, hogy ehhez a konzoljukon keresztül kellene navigálniuk.

 

Egy olyan újítást tett közzé a cég, amivel könnyen meg lehet hívni más játékosokat egy többjátékos csapatba. Erről a Sony a PlayStation Blogon számolt be részletesebben. Ahelyett, hogy egy linket kellene küldeni nekik (vagy egy meghívót a PlayStation 5-ünkön keresztül), ennél egyszerűbb a technológia, ugyanis egy QR-kódot küldhetünk a meghívni kívánt játékosnak, és ő ezt a mobiljával leolvashatja, és így pillanatok alatt csatlakozni tud a közösséghez, ami épp meghívta őt. Ezeket a QR-kódokat third-party applikációkon keresztül is meg lehet osztani, így a WhatsAppon, esetleg az iMessage-en is elküldhetjük azokat, de természetesen a közösségi platformokon is megoszthatjuk őket.

„Sok PlayStation-rajongóhoz hasonlóan a mi csapatunk is imád online játszani, és mi is szenvedélyesen szeretnénk megkönnyíteni a kapcsolatot más játékosokkal, és új barátságokat kötni játék közben. Ma örömmel osztjuk meg veletek, hogy az elkövetkező hónapokban bevezetjük a lehetőséget, hogy PlayStation 5-ön vagy a PlayStation App alkalmazásban megosztható linket hozhass létre, és azt bármelyik üzenetküldő vagy közösségi médiaplatformon keresztül elküldheted más PS5-ös játékosoknak. A link megnyitásával a címzett akkor is be tud majd ugrani a többjátékos csapatodba, ha még nem barátok a PlayStation Networkön. Ha például épp most ismerkedtél meg néhány új barátoddal a kedvenc közösségi platformodon, ugyanabban a csevegésben küldhetsz nekik egy PS5-ös meghívót, és azonnal elkezdhettek együtt játszani anélkül, hogy előbb barátként kellene felvennetek egymást a PlayStation 5-ön. A PS5 játékosok bármely közösségi platformon megoszthatnak egy többjátékos meghívót a PlayStation App segítségével, vagy a konzoljukon lévő QR-kód beolvasásával.

Ezt a funkciót úgy tervezték, hogy kiegészítse a PlayStation 5-ös játékokhoz való csatlakozás meglévő módszereit, és minden támogatott PS5-játék esetében egységes. Mivel ez egy új technológia, a PS5-játékok egy kis százalékánál frissítésre lehet szükség ahhoz, hogy a csatlakozás zökkenőmentesen működjön. Együttműködünk a fejlesztő partnereinkkel, hogy feltárjuk a legjobb megoldásokat ezekre a játékokra. Ezenkívül kifejlesztettünk egy egyedi widgetet a Discordban megosztott PlayStation 5-meghívókhoz. A widget dinamikusan frissül, és mutatja a többjátékos játék állapotát, így még a csatlakozás előtt tudni fogod, hogy aktív-e még. Az elkövetkező hónapokban bevezetjük azt a lehetőséget is, hogy a PlayStation App, a PlayStation 5 vagy a PlayStation.com webes profiljának linkjét létrehozva bármely üzenetküldő vagy közösségi alkalmazásban megoszthasd a saját vagy egy másik játékos PlayStation Network-profilját,” írta a Sony.

Az ötlet nem rossz.

Forrás: VGC, PS Blog

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)