Reklámokat tenne a játékaiba az Electronic Arts

Ilyesmivel a cég 17-18 éve mintha már próbálkozott volna, de akkoriban más idők jártak, és más üzleti modell során vetette be az Electronic Arts a hirdetéseket.

 

Akkoriban ugyanis reklámok lehettek a játékban, de cserébe azt akár ingyenesen is le lehetett tölteni. De 2024-ben is téma, hogy miképp dugjanak el reklámokat a játékokban. Nem free-to-play címekben, hanem az AAA játékokban, amikért 60, 70 dollárt/eurót (tehát 24/28 ezer forintot) is elkérnek. Erről Andrew Wilson, az Electronic Arts vezérigazgatója a cég negyedéves üzleti jelentése során beszélt a befektetőknek. „Dinamikusabb reklámelhelyezés több, tradicionális AAA játékban.” És már vannak a cégen belül csapatok, amik direkt ezzel foglalkoznak…

„Ahogy elgondolkodunk a játékkal, alkotással, nézéssel és kapcsolattartással eltöltött sok-sok milliárd órán, és amikor ennek az elkötelezettségnek a nagy része a hagyományos játékélmény határain belül történik, elvárásaink szerint a reklámnak lehetősége van arra, hogy a növekedés jelentős hajtóereje legyen számunkra,” mondja Wilson. Tehát sokan játsszák a játékaikat, és úgy véli, hogy még több pénzt tehetnek zsebre ők (de nem az egyszerű fejlesztők), ha telepakolják reklámokkal mondjuk a töltőképernyőket. Ezt például az EA Sports FC 24-ben már megteszik, vagy a Madden NFL 24-ben: reklámozzák a szerencsejátékot, az Ultimate Team módot.

Voltak már termékelhelyezések a játékokban. Például a Tony Hawk’s Pro Skater 5-ben a Mountain Dew, az Alan Wake-ben a Duracell, az Electronic Arts által kiadott Burnout: Paradise-ban a rengeteg hirdetőtábla, vagy akár a Deus Ex: Human Revolution töltőképernyőin a sok hirdetés ilyesminek nevezhető. Ha még egy EA-s példát kéne mondani, a Need For Speed: Underground 2-ben a mobilszolgáltató ikonja is egy hatalmas reklám volt.

De 2020-ban az Electronic Arts már belefutott egy pofonba ezzel. Az UFC 4-ben teljes képernyős reklámot kapott a The Boys című sorozat (magyarul: A fiúk), és azokat később el is távolították. Gondolhatná az ember, hogy tanultak belőle… de nem.

Forrás: PCGamer, EA

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.