Helldivers 2: dagad a PSN-botrány – még a fejlesztőket is meglepte a Sony újabb lépése!

A Helldivers 2-t újabb három olyan országban távolították el a Steamről, ahol nincs PlayStation Network-fiók-támogatás: Észtországban, Lettországban és Litvániában…

 

 

A Helldivers 2 vitája annak ellenére folytatódik, hogy a Sony bocsánatot kért a közösségtől, miután a játékosokat PlayStation Network-fiók létrehozására kényszerítette, hogy játszhassanak az Arrowhead kooperatív lövöldéjével. Úgy tűnt, ez már mind mögöttünk van. Ám az elmúlt néhány órában figyelemfelkeltő információ látott napvilágot, amely a PSN-fiókkal kapcsolatos lehet.

Ami sok játékost meglepett, hogy a Helldivers 2-t három olyan országban is eltávolították a Steamről, ahol nincs PlayStation Network-fiók támogatás.

Ez a három terület Észtország, Lettország és Litvánia. A SteamDB szerint a korlátozásra három nappal ezelőtt, május 10-én került sor. Nem teljesen világos, hogy azok a felhasználók, akik ezekben az országokban vásárolták meg a játékot, hozzáférnek-e még. Az Arrowhead Game Studios vezérigazgatója, Johan Pilestedt a hír hallatán a hivatalos Discord csatornán szólalt meg (a Helldiversmedián keresztül).

„Fogalmunk sincs, hogy mi folyik itt. A legtöbb fejlesztő szabadságon van, és mi csak a közösségen keresztül tudtuk meg. Szeretnénk, ha a játék világszerte elérhető lenne” – mondta. A GamesRadar szerint a 170 országra vonatkozó vásárlási korlátozást a mai napig nem sikerült visszafordítani, de március 9-én a Helldivers 2 igazgatója elmondta, hogy a Sony és a Valve azon dolgozik, hogy a PVE-lövöldözős játék világszerte elérhető legyen.

 

A Helldivers 2 problémája merülhetett fel a Ghost of Tsushima esetében is?!

 

Tegnap számoltak be arról, hogy a Sony PSN-fiók vitája a Ghost of Tsushima kapcsán visszatért. Miután a Sucker Punch nyílt világú címe 170 országból tűnt el, a Steam állítólag visszatérítést kezdeményezett azoknak a játékosoknak, akik ezeken a területeken vásárolták meg a címet. Még van idő arra, hogy mindez megváltozzon. A fejlesztők annyit elárultak, hogy a Ghost of Tsushimában csak a PlayStation overlayhez és a Legends multiplayerhez lesz szükség PSN-fiókra, Jin Sakai történetének élvezéséhez nem lesz kötelező.

Forrás: SteamDB, GamesRadar, X

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu