Nemrég bezárt stúdió fejlesztőiből verbuválhat új belsős csapatot a Sony?!

Az idén márciusban bezárt Deviation Games stúdió egy korábbi fejlesztője a LinkedIn-en azt nyilatkozta, hogy a csapat több munkatársa „saját stúdiót alapított a Sony-nál”.

 

 

A videójáték-iparban gyakorta zárnak be, illetve alakulnak új fejlesztőcsapatok. Ez volt a sorsa idén márciusban a Deviation Gamesnek, a Call of Duty-veteránokból, például Jason Blundellből álló stúdiónak. Első projektjükként a PlayStationnel együttműködve egy live service-címet akartak piacra dobni. Lehet, hogy a projektet törölték, de úgy tűnik, hogy ebből a csapatból több fejlesztő is létrehozott egy másikat a Sony berkein belül.

Ez az információ Michael Anthony, a Deviation Games egykori alkalmazottjának köszönhetően látott napvilágot, aki az új stúdió alapításáról írt a LinkedIn-profilján.

„Hé, úgy hallottam, hogy egy csomó korábbi Deviation Games alkalmazott saját stúdiót alapított a Sony-nál, amely egy nem közölt új IP-n dolgozik” – magyarázza. Bár a Sony megerősítése még várat magára, minden jel arra utal, hogy ez a PlayStation Studios új stúdiója, vagy legalábbis egy új együttműködés.

Anthony a továbbiakban megemlíti, hogy korábbi csapata elsőrangú fejlesztők. „Minden ember, akit ott látok dolgozni, első osztályú fejlesztő, és remélem, hogy egy új, első osztályú IP-t tudnak létrehozni a stúdióval, ami remélhetőleg elegendő időt ad nekik ahhoz, hogy minőségi terméket hozzanak létre, és ne kelljen a korábbi projektek bürokráciájával foglalkozniuk” – magyarázza (a VGC-n keresztül).

 

Új PlayStation-stúdiók alakulnak a Sony égisze alatt?!

 

Jason Blundellről köztudott, hogy 2022 szeptemberében távozott a Deviation Games-től. Azonban minden jel arra utal, hogy a Treyarch veteránja részt vesz az új stúdióban. A Deviation Games egykori fejlesztője, JC Farmer tavaly decemberben így nyilatkozott az X/Twitteren: „Már régóta el akartam ezt mondani, de végre megtehetem! Junior játéktervező vagyok a PlayStation Studiosnál. És Jason Blundellnek dolgozom.”

Az Activision egykori alkalmazottja nagyon fontos volt a Call of Duty franchise számára, hiszen ő volt a felelős a Black Ops egyes címeinek zombis módjának működtetéséért, mivel kulcsszerepet játszott annak fejlesztésében és evolúciójában.

A Deviation Games néhány hónapja bezárt. Ám nagyon úgy tűnik, hogy a csapatból jó néhány emberrel új stúdió született. A jövőben figyelni fogjuk a további híreket. A rengeteg elbocsátás és stúdió-bezárás mindenkit megrázott. Jó hallani, hogy az élet nem állt meg a játékiparban.

Forrás: LinkedIn, VGC, X

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."