Új DOOM bejelentés is érkezik júniusban a Microsofttól?

A redmondiaknak mindent, de szó szerint mindent be kell vetniük, hogy a játékosok bizalmát valamelyest vissza tudja szerezni, ugyanis miután három stúdiót is bezárt a Bethesda alatt a Microsoft, most nem nézik jó szemmel a céget.

 

A Twitteren Tom Warren, a The Verge szerkesztője arra utalt egy magyarul értelmezhetetlen szófordulattal, hogy az id Software legendás IP-jével kapcsolatban is készül egy bejelentésre a cég. Ezt alá is lehet támasztani azzal, amit az Egyesült Államokban csendben megtett a Microsoft a ZeniMaxon, az egyik felvásárolt kiadóján keresztül.

Az amerikai védjegyhivatalnál, az USPTO-nál ugyanis levédetett egy nevet: IDKFA. Aki anno a DOOM-mal sok időt töltött el, már tudja is, hogy mire gondolunk. Ez az egyik csalás volt az id Software FPS-ében, amit ma is sok ember ismer. A másik az IDDQD lenne (ami hazánkban egy blog formájában is ismertté vált). Ez egy alcím lenne a DOOM Eternal után érkező történetnek? Vagy valami teljesen más? Ezt jelenleg nem tudjuk megválaszolni.

Anno felbukkant egy kiszivárgott menetrend is, ami évszámok tekintetében nem pontos, de ezen felbukkant pár érdekesség: egy Fallout 3 remaster (ha már népszerű az IP az Amazonon futó sorozat miatt, hihető), a Ghostwire Tokyo folytatása (bezárták a Tango Gameworksöt, erre nem sok esély van), a Dishonored 3 (az Arkane Austinnak is annyi; az Arkane Lyon pedig pár éve azt mondta, hogy az IP-t pihenteti…), a The Elder Scrolls IV: Oblivion remastere (Todd Howardékat ismerve ki tudja?), illetve a Doom Year Zero. Egy előzménytörténeten dolgozna tehát az id Software? Nulladik év…?

Szóval egy új DOOM jönni fog, és az IDKFA talán a DLC neve lehet, mert ha ezzel a címmel adná ki a játékot a Microsoft, sokan hiányolnák a brandet a névből, mert azt sokan felismerik laikus szemekkel is. Úgyhogy várjuk a Microsoft bejelentését. Most oda kell csapniuk a lovak közé…

Forrás: Clawsomegamer, USPTO

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)