Leleplezték az Assassin’s Creed Shadows-t: íme az előzetes és minden, amit tudunk! [VIDEO]

Az Ubisoft végre lerántotta a leplet az Assassin’s Creed Shadows-ról, a népszerű orgyilkos játék-széria korábban Assassin’s Creed Red munkacímen futó, a 16. századi Japánban játszódó epizódjáról.

 

 

A Ubisoft hivatalosan is elárulta az Assassin’s Creed Shadows-ról szóló további információkat, nevezetesen a közelgő folytatás két főszereplőjét és a megjelenési dátumot. A rajongók már egy ideje reménykedtek egy feudális Japánban játszódó Assassin’s Creed játékban, mielőtt a Ubisoft a 2022-es Ubisoft Forward livestream során bejelentette a korábban Assassin’s Creed Red néven futó projektet.

Az azóta eltelt években a játékkal kapcsolatos pletykák és spekulációk elburjánzottak, így a lelkes játékosok bepillantást nyerhettek a történelmi akció-franchise következő részébe.

Ezek a pletykák azt sugallták, hogy az Assassin’s Creed Rednek két játszható hőse lesz. Egy akkor még névtelen női shinobi és Yasuke, egy afrikai szamuráj és valós történelmi személyiség, aki Oda Nobunagát szolgálta 1581 és 1582 között, a Sengoku időszakban. A hét elején a Ubisoft elárulta, hogy az Assassin’s Creed Red hivatalosan az Assassin’s Creed Shadows címet viseli, a filmes trailer pedig néhány nappal később érkezett. Már az említett trailer nyilvánosságra kerülése előtt az a hír járta, hogy az AC Shadows november 15-én jelenik meg.

 

 

Assassin's Creed Shadows

 

 

Most hivatalosan is megerősítették, hogy a játék 2024. november 15-én érkezik PS5-re, Xbox Series-re, PC-re és Lunára.

A pletykákban szereplő információk legalábbis egy részét megerősítette az Assassin’s Creed Shadows cinematic trailer, amelyet a Ubisoft a mai nap folyamán osztott meg – lásd a cikk végén! Sajnos a játékmenetről nem sokat tudunk meg. Ám a két főszereplő útját és harci stílusát megismerhetjük.

 

Mik az Assassin’s Creed Shadows PC-s rendszer-követelményei?

 

Nagyon úgy tűnik, hogy a minimális és az ajánlott követelmények között szembetűnő a különbség. Ez mindenképp előny azoknak, akik esetleg kevésbé izmos számítógéppel vágnának bele az új AC-kalandba.

 

Minimális követelmények:

  • Windows 10
  • Intel i7-4790 / AMD Ryzen5 1600
  • 8 GB RAM
  • Nvidia GTX 1060 6 GB / AMD RX 570 4 GB
  • 100 GB HDD
  • Direct X: 12-es verzió
  • Szükséges bejelentkezési fiókok: Ubisoft

 

Ajánlott követelmények:

  • Windows 10
  • Intel i7-8700k / AMD Ryzen5 3600
  • 16 GB RAM
  • Nvidia GTX 2070 8GB / AMD RX 5700XT 8GB
  • 100 GB HDD
  • Direct X: 12-es verzió
  • Szükséges bejelentkezési fiókok: Ubisoft

 

 

Assassin's Creed Shadows

 

 

 

Steam Deck kompatibilis lesz-e az AC Shadows?

 

Az Assassin’s Creed Shadows már előrendelhető PC-n. A játék azonban – legalábbis egyelőre – csak a Ubisoft Store-on és az Epic Games Store-on keresztül lesz elérhető a platformon. Így nem lesz közvetlen Steam Deck támogatás. Más kérdés persze, hogy telepítve van-e az Epic applikációja. De hogy onnan hogyan működik, ahhoz meg kell várnunk a megjelenést.

 

Visszatér egy régi, kedvelt fegyver?

 

Habár az Assassin’s Creed Shadowsról még nem mutattak be gameplay felvételeket, az már biztos, hogy Naoe a Pivot Blade-et fogja használni, mint egykor az Assassin’s Creed 3 Connorja. Ahogy az Assassin’s Creed Shadows két különböző harcmodorral rendelkező főhőst ad a játékosoknak, a Pivot Blade jelenléte csak egy újabb módja annak, hogy a következő rész megpróbálja frissen tartani a dolgokat. Ugyanakkor egy kis nosztalgiát is beledob a sorozat legelkötelezettebb rajongói számára.

 

 

Assassin's Creed Shadows

 

 

A Pivot Blade lehetővé teszi használója számára, hogy a Hidden Blade-et – az Assassinok jellegzetes csukló-pengéjét – 90 fokban elfordítsa. Így az inkább tőrként működik, mint egy tipikus Hidden Blade. Az orgyilkosok akár kalapácsként, akár jégcsákányként is tarthatják, ami nem csak különleges orgyilkos manővereket tesz lehetővé, hanem a közvetlen konfrontációk praktikusabb megközelítését is. Jobban, mint azt a Hidden Blade lehetővé teszi. Az Assassinok kitérhetnek ellenfeleik elől, miközben még mindig van lehetőségük orgyilkosságot elkövetni ellenük anélkül, hogy szembe kellene nézniük velük.

Forrás: YouTube, Ubisoft

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."