Szivárog a Resident Evil 1 Remake, ki tudja, hol áll meg…

A Capcom terveiről egyre többet tudunk, és úgy tűnik, hogy tényleg nem hagyja ki a japán cég az első Resident Evilt, igaz, ebben az esetben régebben már volt egy remake, amit 2015-ben HD-ra felhúzva adtak ki.

 

Miközben a Resident Evil 2, 3, illetve 4 is újragondolt remake-et kapott, ami az RE Engine-en futott, a Resident Evil első részének HD remasterje még nem, ugyanis ez lényegében egy arcfelvarrott GameCube játék volt, ami eredetileg 2002-ben látott napvilágot. Emiatt pedig nem csoda, hogy az első játékhoz is hozzá fog nyúlni a csapat, és erről a Twitteren a BioHazard Declassified több részletet is közölt.

A játék címe jelenleg Biohazard: RE 1 (szerintünk a kettőspont az RE után van… és ez a japán cím lesz), és a játékmenet tempója lassabb lenne a Resident Evil 2 Remake-nél. Mindegyik zombinak egyedi modellje lesz, ugyanis nincs annyira sok ellenfél a játékban, ráadásul „tankosabb” lesz mindegyikük, azaz több töltényt kell beléjük ereszteni, hogy végül elfeküdjenek. A Crimson Head ellenféltípus (a T-vírus által tovább mutálódó zombi) is fel fog bukkanni. A háttértörténetet sokkal jobban ki fogja bontani a Capcom, ami ráadásul egy eltérő külső nézetes kameraállást fog használni. (Ez szerintünk azt jelenti, hogy nem rögzített kameraállást használnak, hanem a váll mögöttit, amit a Resident Evil 4 Remake-ben is láthattunk.)

A GameCube-os remake-ben látott előre renderelt hátterek nem lesznek használva a Resident Evil 1 Remake-ben. Mindegyik szoba be fogja előre tölteni a hátterek assetjeit (például a modelleket), majd a többi assetet akkor tölti be, amikor nyitjuk az ajtót, így a pletyka szerint a megvilágítás és a látványvilág is jelentősen javulni fog. Mindebben feltehetőleg az újgenerációs RE Engine, az RE neXt (REX) is segíteni fog. És Dusk Golem is megerősítette, hogy fejlesztés alatt áll a játék, és 2026-ban fog megjelenni, és hozzátette, hogy az információ részben igaz (például a külső nézetes kamera).

Mindez nem hivatalos még.

Forrás: Reddit, Reddit

 

 

View post on imgur.com

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu