GTA VI: titokban mégis távolabbra tolhatták a játék megjelenését?!

Alig várjuk már a GTA VI-ot, de mégis jogos, ha úgy érezzük, csúszik a megjelenés…

 

 

A rajongók már nagyon várják a Rockstar Games ikonikus Grand Theft Auto sorozatának következő darabjának megjelenését. Ám úgy tűnik, hogy néhányan talán észre sem vették, hogy a GTA VI késik (mondhatni).

Amikor a Rockstar Games a hónapokig tartó pletykák és hírhedt gameplay-szivárgások után végre bemutatta a GTA VI 2023 decemberében debütáló trailerét, azt is megtudtuk, hogy valamikor 2025-ben érkezik.

Akkoriban azonban még fogalmunk sem volt arról, hogy ezen a homályos időablakon kívül pontosan mikor jelenik meg a GTA VI.

Szerencsére a Rockstar Games anyavállalata, a Take-Two Interactive pénzügyi eredménybeszámolóját követően a múlt héten drasztikusan leszűkítették a játék megjelenési ablakát. Ennek ellenére a 2023 decemberi nagy leleplezéssel ellentétben az új megjelenési ablakot finoman, mindenféle sallangok nélkül jelentették be.

Korábbi pletykák szerint a GTA VI 2025 elején jelenhet meg, ami nagyszerű lett volna. Ehhez képest a helyzet jelen állása csúszást jelent, még akkor is, ha korábban nem pontosították az időablakot. A játékot csendben távolabbra tolták, anélkül, hogy sokan észrevették volna.

Ha te is azt feltételezted, hogy a játék 2025 elején fog megjelenni, akkor a mostani híreket egyfajta késésnek érezheted. Ugyanakkor van egy pozitívabb olvasata is a dolognak. Az a tény, hogy most már tudjuk, hogy a GTA VI 2025 végén fog megjelenni, több időt ad a Rockstar Gamesnek a fejlesztésre és a játék tökéletesítésére. Mindez csökkenti annak az esélyét, hogy a játék „hivatalosan” is késni fog.

A cikk írásakor a Grand Theft Auto VI 2025 végén jelenik meg PlayStation 5-re és Xbox Series X/S-re. A PC-s megjelenést még nem jelentették be, de remélhetőleg ezt a Rockstar Games az elkövetkező hónapokban elárulja.

Forrás: X

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."