A Sony elárulta, mi vár a PlayStation-re a következő években!

A stratégia további részleteit a Sony május 23-i vállalati ülésén jelentik majd be.

 

 

Minden jel arra utal, hogy a PlayStation-nél komoly változások vannak kilátásban. Néhány napja már ismert, hogy kik lesznek a PlayStation új vezetői, miután Jim Ryan, a Sony játékipari részlegének korábbi vezérigazgatója távozott. Hermen Hulst és Hideaki Nishino veszi át az irányítást. Előbbi a PlayStation összes first-party stúdióját felügyeli majd, míg utóbbi a szolgáltatásokért, a hardverekért, a harmadik fél stúdiókkal való kapcsolatokért felel majd.

A következő napokban és a hónap végén részletesebben is megtudhatjuk, hogy mi lesz a PlayStation stratégiája.

Három olyan célt azonban már most is ismerünk, amelyet a Sony közép- és hosszú távon szeretne elérni a videójátékokkal foglalkozó részlegével, köszönhetően egy diának (via Genki_JPN), amelyet az elmúlt pénzügyi év pénzügyi jelentésében mutattak be. Íme, mit szeretne elérni a PlayStation a következő három évben.

Az első ezek közül a PS5 játékosbázisának bővítése. Erről tegnap beszéltek egy bejegyzésben, amiben arról írtak, hogy a Sony előtt jelentős kihívás áll a PlayStation 5 kapcsán. Ugyanis a 118 millió aktív PSN-felhasználóból a megmaradt PS4-felhasználók felét kell meggyőznie. A második cél a „gazdagabb játékélmények nyújtása”, amit az első féltől származó PlayStation Studios segítségével érhet el.

Azonban azt is el kell mondani, hogy 2025 márciusáig ez nem biztos, hogy megtörténik, mivel a Sony az idei pénzügyi évben nem ad ki saját nagy franchise-játékokat.

 

A Sony több erőfeszítést tesz majd a PC-s közönség megnyerésére

 

A harmadik cél, amit a Sony kitűzött maga elé, az a saját szoftverek (first party játékok) és a PC-s bevetés terén is előrelépés. Ezért a PlayStation-exkluzív játékok PC-s megjelenéseire rendszeresebben számíthatunk. Mi több, ahogy nemrég beszámoltunk róla, a Ghost of Tsushima megelőzte a Spider-Man-t, és majdnem a Sony legjobb first party debütálása lett a Steamen. Egyedül a God of War-t nem tudta letaszítani a trónjáról.

Forrás: X

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."