Asus ROG Ally X: nem fog olyan gyorsan lemerülni?

STEAM DECK HÍREK – Az Asus következő verziója a ROG Ally nevű handheld PC-jől több dolgon is javítani fog, bár azért abban kétkedünk, hogy az alapmodellben finoman szólva hibás SD-kártyaolvasó helyzetén javítani fog a cég…

 

Az Asus ROG Ally X megjelenése már nincs messze (konkrétan egy hétre vagyunk tőle), de már kiszivárgott több specifikációja. A VideoCardz már úgy hozta le az információkat, hogy ezek már nem pletykák, és valóban úgy tűnik, hogy most már nem viccelnek. Szerintük az új handheld PC-ben ugyanaz az AMD Ryzen Z1 Extreme APU lesz, ami a jelenleg kapható modellben. A kijelzőn sem változtatnak: az továbbra is 7″-os (17,78 centis) kijelzője lesz 120 Hz-es képfrissítési rátáva, és VRR-képes lesz (változó képfrissítési rátát támogat).

A memória és az akkumulátor esetében viszont jelentős változásokról adhatunk hírt: egy 80Wh-s akkumulátor lehet az Asus ROG Ally X-ben. Az első verzióban csak 40Wh-s volt, így tovább használhatjuk a gépet, mielőtt azt tölteni kéne. És ami a legjobb: a készülék súlya sem nőtt jelentősen, ugyanis 70 grammal lett nehezebb, a vastagság pedig 5 milliméterrel növekedett. A RAM pedig 16 GB helyett 24 GB LPDDR5 lesz. Ezzell a készülék többet tud biztosítani a grafikus chipnek, így jobb lehet a teljesítmény anélkül, hogy új chipet vagy architektúrát kellene használni. Van még egy második USB-C port USB4-es sebességgel, ami a dokkolásnál és töltésnél fog aranyat érni.

A The Verge szerkesztője, Sean Hollister szerint már nincsen a gép hátulján azok az a furcsán éles kiszögelések, így jobban rá lehet tenni a kezeinket anélkül, hogy a hátsó ravaszok valamelyikét akaratunkon kívül megnyomnánk. A ravaszok és a gombok is tartósabbak és jobbnak érződnek szerinte. Ha a készülék a kiszivárgott 800 dollár (~320 ezer forint) körüli értéket célozza meg, akkor a Steam Deck OLED ellen lehet jó alternatíva.

Mindez viszont még mindig nem hivatalos. A készülék június 2-án rajtol.

Forrás: Ars Technica, VideoCardz, The Verge

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.