Call of Duty: Black Ops 6: egy közismert államvezető a rosszfiúk között?

És a pletykák szerint nem is ő lesz a főellenség a Call of Duty legújabb részében, ami mégsem Call of Duty: Black Ops Gulf War néven fog eljutni a boltok polcaira.

 

Viszont ha figyelembe vesszük, hogy a pletykák eddig miről szóltak, teljesen logikusnak hangzik az, ami a minap bukkant fel. A pletykák szerint az Öbölháború eseményeit fogja feldolgozni a Microsoft fejőstehene (most már övék az Activision Blizzard, így már nekik fogja majd hozni a pénzt a konyhára). Egy kicsit történelmi összefoglalóra kell kanyarodnunk, mert így fog teljes lenni a kép.

Az Öbölháborút Szaddám Huszein robbantotta ki azzal, hogy 1990. augusztus 2-án inváziót indított Kuvait ellen, amit aztán két nap alatt teljesen el is tudott foglalni. Tehát ő robbantotta ki a Közel-Kelet egyik, ma is emlegetett háborús eseményét, ami amúgy az Egyesült Államok legnagyobb tankos csatáit is összehozta 1990 és 1991 között (az eseményeket 1991. február 28-án zárták le azzal, hogy az amerikaiak vezényletével Kuvaitot felszabadították).

A Call of Duty: Black Ops 6 trailerének indexképén olvasható egy koordináta. Ez Szaddám Huszein kastélyának pontos helyszínét takarja. Huszein a baaszista Irak vezetője volt (a Baasz párt élén). Ezzel a Microsoft megerősítette egyrészt azt, hogy tényleg az Öbölháború környékén játszódhat a Call of Duty (mert azért azt nem nézzük ki belőlük, hogy az 1980-88 közötti Irak-iráni háborút dolgoznák fel…), és egy másik tweet szerint nem is ő lesz a főgonosz, és látván, hogy az igazság hazugság a teaser weboldal szerint, csak nem egy amerikai elnök ellen küzdünk? George H. W. Bush? Esetleg Bill Clinton? Vagy Oszama bin Láden? Erről a szivárogtatók nem nagyon akartak beszélni közvetlenül…

Mindez még nem hivatalos, így az sem, hogy a Call of Duty: Black Ops 6 állítólag október 25-én fog megjelenni PlayStation 5-re, Xbox Series-re, PC-re, PlayStation 4-re, illetve Xbox One-ra.

Forrás: Reddit

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.