Mégsem dolgozik az Apple a saját chatbotján?

TECH HÍREK – Most azt hallani, hogy a cupertinói vállalat mégsem dolgozik egy saját fejlesztésű chatboton, így valószínűleg az OpenAI ChatGPT-je nem fog kapni még egy riválist (ugyanis több is van a piacon: például a Google Geminije).

 

Régebben mi is beszámoltunk az Apple GPT-ről: a pletykák arról szóltak, hogy a techég is készít egy chatbotot, amit akár az idei WWDC-n bemutathatna, hogy ezzel nagyobb figyelmet kaphasson az iOS 18, mert erről már hónapok óta halljuk, hogy a mesterséges intelligencia integrációja az eddigieknél jóval nagyobb lesz. Viszont a tervek részben megváltozhattak: bár az új iOS továbbra is MI-képes platform lesz, a ChatGPT riválisa mégsem fog megvalósulni.

Felesleges lenne az Apple számára több milliárd dollárt egy chatbot fejlesztésére költeni, hogy aztán a végeredmény így is gyengébb eredményeket mutasson fel a ChatGPT-hez képest. Ezért tűnik célszerűnek az, hogy az Apple és OpenAI partneri kapcsolatra ép egymással, hogy a ChatGPT-hez hasonló funkciókkal erősítsen a Siri és az iOS. Erről több részletet írt Mark Gurman a Bloomberg legújabb Power On hírlevelében.

„Nincs tervbe véve az Apple által tervezett chatbot, legalábbis még nincs. Ez azt jelenti, hogy a vállalat nem fog versenyezni a mesterséges intelligencia legjelentősebb területén: egy olyan piacon, amely az OpenAI által 2022 végén kiadott ChatGPT után kapott lángra. Bár az Apple néhány vezetője filozófiailag ellenzi a saját chatbot ötletét, nem lehet elfeledni, hogy szükség van rá. És az a verzió, amelyet az Apple maga fejlesztett, egyszerűen nem felel meg a követelményeknek.

A megoldás: partnerség. A vállalat a Google-vel és az OpenAI-val is tárgyalt a chatbotok az iOS 18-ba való integrálásáról. Márciusban úgy tűnt, hogy az Apple és a Google közeledik a megállapodáshoz, és mindkét oldalon úgy érezték, hogy a WWDC-ig össze tudnak valamit hozni. De az Apple végül hamarabb megpecsételte az üzletet az OpenAI vezérigazgatójával, Sam Altmannel, és a partnerségük a WWDC bejelentésének része lesz,” írta Gurman.

Szóval a Google-vel a tárgyalások elakadtak (talán jobb is: az AI Overviews funkció botrányos dolgokat javasolt, erről írtunk is). A WWDC-n többet is meg fogunk tudni.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.