Call of Duty: Black Ops 6: ez a rész is cross-gen lesz?

Az előző konzolgeneráció-váltás során két évvel az új konzolok megjelenése után volt az, hogy még a régebbi hardverekre is megjelent a Call of Duty, de most már négy évvel leszünk túl a jelenlegi generáció megjelenésén, és még mindig cross-gen címet kapunk…

 

2015-ben, érdekes módon akkor is egy Black Ops rész (Black Ops III) esetében volt az, hogy az akkori új konzolok, a 2013-ban megjelent PlayStation 4 és az Xbox One mellett PlayStation 3-ra és Xbox 360-ra is megjelent a Call of Duty, majd a 2016-os epizód, az Advanced Warfare már kihagyta a PS3-at és az X360-at. Tehát két évig még mindkét konzolgeneráció megkapta az Activision Blizzard fejőstehenének új epizódjait.

Néhány napja bejelentették a Call of Duty: Black Ops 6-ot, aminek tehát nincsen alcíme (eddig ugyanis Call of Duty: Black Ops Gulf Warként hívtuk a játékot), ami nem csak PlayStation 5-re, Xbox Series-re és PC-re jelenhet meg, hanem Tom Henderson információi szerint a PlayStation 4 és az Xbox One is megkapja azt, ugyanis a GameStop, az Egyesült Államok egyik nagyobb videojátékos üzletlánca a PS4-es verziót is listázta. Az Xbox One-ost nem, ugyanis Henderson több forrása szerint a Charlie Intel tweetjében látható kép hiteles, így az Xbox Series verzió cross-gen változat, azaz a régebbi Microsoft masinán is játszható lesz.

 

 

Már a megjelenési dátumot is rebesgetik a pletykák. A The Verge szerint 2024 október végén, az Insider Gaming szerint pedig október 25-én lesz a Call of Duty: Black Ops 6 megjelenése, ugyanis ha 18-án jönne ki, az még október közepének számítana, így más opció nincs (október 25-e után a következő péntek már november elseje lenne).

Mindez még nem hivatalos, de a Call of Duty: Black Ops 6 neve már igen. A játékról minden bizonnyal az Xbox Games Showcase után, június 9-én fog többet mondani a Microsoft, de ezt még nem erősítették meg.

Forrás: WCCFTech, Insider Gaming

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)