Elképesztő, hogy mit hozott össze ez a Zelda Breath of the Wild-rajongó!

Több mint hét év telt el a The Legend of Zelda: Breath of the Wild megjelenése óta, de a játék még mindig inspirálja a rajongókat.

 

 

Sok jó tulajdonsága közül az egyik, ami gyorsan felkeltette a figyelmünket a The Legend of Zelda: Breath of the Wild kapcsán, az a térkép mérete volt. Nem semmi élmény felfedezni Hyrule e gigantikus új változatát. Amikor a játékmenetre került a sor, a környezet nem okozott csalódást, és a bizonyíték, hogy hét évvel a megjelenés után a játék még mindig inspirálja a közösséget. Az egyik felhasználó esetében ez a videójáték előtti tisztelgésben öltött testet.

A szóban forgó illető ugyanis a játék térképét LEGO kockák segítségével alkotta újra egy digitális változatban, amely pontosan 14 795 darabból készült!

 

A Breath of the Wild Hyrule-ját LEGO-ból alkották meg

 

Egy Linky nevű felhasználó a Redditen osztott meg egy digitális LEGO-modellt, amely 14 795 darabból áll. Ez a Breath of the Wild teljes térképét ábrázolja. Alkotása gyorsan vírusként terjedt, mind a LEGO-közösség, mind a Nintendo franchise rajongói körében. Az igazság az, hogy a színpad mindenféle részletet tartalmaz. Hyrule egyik leglenyűgözőbb újrateremtését mutatja be, amit valaha láttunk. A jó eredmény azonban rengeteg kemény munka után született meg. Linky azt állítja, hogy az alkotás egy év alatt készült el, és „valószínűleg 80 és 180 óra között lehetett”. Pontosabb becslése nincs, mert egyszerűen sosem állt le kiszámolni.

Bár a LEGO-hoz kevésbé értő közösség számára ez kevésbé tűnik látványosnak, mivel egy digitális modellről van szó, amelyet még nem építettek meg fizikai formában, azonban a „digitális LEGO-zás” éppen annyi türelmet és fantáziát igényel, mint a valódi.

A modell darabról darabra, hihetetlen részletességgel készült, és csak a már említett 14 975 LEGO-darabból lehet összerakni. Ilyen értelemben azért nem létezik még a való világban, mert (egyelőre) csak neki van meg az építési útmutatója. Továbbá (és főleg), mert ehhez 2100 eurót (kb. 807 000 forintot) kellene alkatrészekre költenie…

Sok felhasználó kérte a modell készítőjét, hogy tegye fel az utasításokat egy „Rebrickable” nevű oldalra. Itt a közösség többi tagja megvásárolhatja azokat, és elvégezheti az elkészítést. Ez egy olyan alternatíva, amelyet ez a Zelda: Breath of the Wild-rajongó is fontolóra vett, bár elmondása szerint ez egy kis időt vesz igénybe. Elvégre rengeteg információt kell összegyűjteni ahhoz, hogy „bárki” végre tudjon hajtani egy ilyen projektet. Bizonyos értelemben az ő munkája ugyanaz, mint egy valódi LEGO mérnöké.

Forrás: Reddit

I made Hyrule from Breath of the Wild
byu/__Linky__ inlego

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."