Assassin’s Creed Shadows: teljesen kiakasztotta a játékosok egy részét az LGBTQIA+ románc!

Miközben a Ubisoft játéka még meg sem jelent (pár hónapot várni kell rá), már most tudott valamit találni benne a közönség, amit nem tart elfogadhatónak, holott olyasmiről van szó, ami opcionális, nem pedig kötelező.

 

Az Assassin’s Creed Shadows pár dolgot meg fog változtatni, ami azért is lehet furcsa, mert a franchise előző része, az Assassin’s Creed: Mirage visszatért arra a minőségi szintre és stílusra, amivel a franchise befutott 2007-2009 tájékán. Az új felvonásban lehetőség lesz a románcra, de valószínűleg nem olyan mélységben, amit mondjuk a Mass Effect során láthattunk (és igen, itt a Mass Effect: Andromedára is gondolunk).

Történelmileg meg lehetne érteni a kritikát, ugyanis az Assassin’s Creed Shadows a feudális Japánban játszódik, és akkortájt az LGBTQIA+ románc nem nagyon létezett, miközben a Ubisoft játékában erre lehetőség lesz. Ezt kritizálják a játékosok (magát a románc lehetőségét is, hiszen eddig egyetlen Assassin’s Creedben nem volt erre mód), mert szerintük ez „woke” lépés a francia kiadó részéről. Ezt a románcosdit a Ubisoft a weboldalán erősítette meg: „Romantika tekintetében ők [Naoe és Yasuke] vonzani és vonzódni fognak többféle embertípushoz.”

Volt, aki kiemelte, hogy az Assassin’s Creed: Odyssey-ben is volt már LGBTQIA+ karakter, de ettől függetlenül „aktivistának” nevezik a Ubisoftot, akiket azért is kritizálnak, mert nem lehet ártatlanul tömegével ölni az embereket az Assassin’s Creed Shadowsban (hiszen a játékmenetnek elengedhetetlen része lesz a lopakodás, és ebből adódóan az nem segítene a két főszereplőnek, ha holttesteket hagynának tömegével hátra…).

Az Assassin’s Creed Shadows kurrens-gen játék lesz, így ne számítsunk arra, hogy ebből PlayStation 4 vagy Xbox One port lesz. Ehelyett PlayStation 5-re, Xbox Series-re, PC-re, illetve Mac-re fog megjelenni november 15-én. A PC-seknek biztosan lesz plusz púp a nyakukon a Denuvo DRM-mel, és a játékot ne is nagyon keressük a Steamen, hiszen a Ubisoft Connecten és az Epic Games Store-on fogjuk majd megtalálni azt.

Forrás: Gamingbible

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.