A Furiosa készítői nem akármire használták az AI-t a filmben!

MOZI HÍREK – George Miller rendező mesterséges intelligencia segítségével zökkenőmentes átmenetet hozott létre Alyla Browne és Anya Taylor-Joy sztárok között a felnövekvő Furiosa megjelenítésére.

 

 

Ahogy elmérgesedik a vita a mesterséges intelligencia filmkészítésben való felhasználásáról, kiderült, hogy a közelmúltban George Miller a Furiosa: Történet a Mad Maxből (Furiosa: A Mad Max Saga) című produkciójában mesterséges intelligencia technológiát alkalmaztak Anya Taylor-Joy és Alyla Browne sztárok arcának ötvözésére. Browne a címszereplő fiatalabb változatát játssza, míg Taylor-Joy-t alakítja a felnőtt főszereplőt egy időugrás után a filmben. A mozi a közelmúltban debütált és rendkívül pozitív kritikákat kapott – tőlünk is, íme.

A The Kelly Clarkson Show-ban (a Variety-n keresztül) megjelent Taylor-Joy arról beszélt, hogy az AI alkalmazásának ötlete George Miller rendezőnek „nagyon korán” eszébe jutott.

Azt mondta, hogy minderre azért volt szükség, mert „zökkenőmentes átmenetet” akart létrehozni közte és Browne között a film előrehaladtával. Ahogy a színésznő fogalmazott:

„George Millernek nagyon korán támadt az ötlete. A közönség már kezdett hozzászokni egy új Furiosa-hoz [Charlize Theron a Fury Roadban]. Azt akarta, hogy az átmenet mindkét színészről zökkenőmentes legyen. Így két napon keresztül a legőrültebb dolgokat csináltam, amiket csak el tudsz képzelni. És összekeverték az arcunkat.”

Noha Taylor-Joy nem részletezte, hogy mik voltak a „legőrültebb dolgai”, megemlítette, hogy a Furiosa kezdetén a megjelenésének nagyjából 35%-a keveredett Alyla Browne-nal. Mire a film készen áll a kettő közötti ugrásra, körülbelül 80% Taylor-Joy és 20% Browne. „Elképesztő látni” – jegyezte meg.

Elismerve azt a tényt, hogy a mesterséges intelligencia a filmkészítésben az utóbbi időben egyre komolyabb probléma volt, Taylor-Joy úgy folytatja, hogy ez „valami ijesztő”, és amikor a gyártási folyamatban használják, legyen „konszenzusos”.

Azt mondja, ez az oka annak, hogy az iparág 2023-ban sztrájkot hirdetett.

„Oka van annak, hogy iparágunk sztrájkba kezdett. Ez valami ijesztő, és úgy gondolom, hogy ha használni akarod, akkor őszintének kell lenned vele kapcsolatban, és mindig konszenzusosnak kell lennie. A beleegyezés hiánya az életben az, ami félelmetes.”

Míg a Furiosa: A Mad Max Saga csak a legújabb film, amely sikeresen használja a mesterséges intelligenciát, további filmek készülnek, amelyek továbbra is kísérleteznek majd a technológiával. Köztük a hamarosan megjelenő Here, Robert Zemeckis-filmje Tom Hanks és Robin Wright főszereplésével. Itt az AI feladata lesz láttatni, ahogy a két színész jelentősen öregszik a produkció során.

Forrás: Variety

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."