George Lucas megszólalt: ez lehetett a gond annak idején a Star Wars előzmény-trilógiával?!

MOZI HÍREK – George Lucas megvédte az előzményfilmeket, mondván, hogy a Star Wars-mozik mindig is „gyerekfilmek” voltak.

 

 

„Gyerekfilm is kellett, hogy legyen, 12 éveseknek, akik éppen a pubertáskorukat élik, akik nem tudják, mit csinálnak, és minden nagy kérdést feltesznek: Mi miatt kell aggódnom? Mi a fontos az életben?” – mondta George Lucas Cannes-ban (a The Hollywood Reporter után). „A Star Warsban mindezek benne vannak. El vannak temetve benne, de mindenképpen megérted, különösen, ha fiatal vagy.”

Lucas hozzátette, hogy az előzményfilmek ellenérzései „olyan kritikusoktól és rajongóktól származnak, akik 10 évesek voltak, amikor az elsőt látták”, és nem szívesen néztek meg egy gyerekfilmet.

Kitért a Jar Jar Binkset ért kritikákra is. „Mindenki ugyanazt mondta a 3-PO-ról, hogy irritáló, és meg kellene szabadulnunk tőle” – nyilatkozta Lucas. „Amikor a harmadikat csináltam, akkor az Ewokok voltak: >>Azok kis Teddy mackók. Ez egy gyerekfilm, mi nem akarunk gyerekfilmet látni.<< Azt mondtam: >>Ez egy gyerekfilm. Mindig is gyerekfilm volt.<<”

A Star Wars következő állomása Az akolitus (The Acolyte) sorozat lesz, amelyet június 4-től a Disney Pluson lehet megnézni. Ez egy gyilkossági krimi, amely a „High Republic” korában játszódik, egy-kétszáz évvel A Baljós árnyak előtt. Ez lesz az első alkalom, hogy a Star Wars idővonalának ezt a korszakát élőszereplős formában ábrázolják. Az idei év hozta magával a Skeleton Crew megjelenését is, amely egy Amblin-féle Star Wars-sorozat Jude Law főszereplésével.

Amíg a The Acolyte-ra vársz, érdemes rákeresni a „High Republic” érára és esetleg elolvasni, amit lehet, hogy képben legyél, mi történt ekkor a messzi-messzi galaxisban.

Forrás: THR

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."