Resident Evil: nem abból készül remake, amiről eddig hallottunk?

Kezd kissé megosztó lenni a pletykaáradat a Capcom franchise-a körül: most ugyanis az eddigekkel ellentétes dolgokat állítja az egyik, nem mindig teljesen pontos információkkal rendelkező bennfentes.

 

A Twitteren AestheticGamer/Dusk Golem lényegében elutasította mind a Resident Evil 9 bemutatásával, mind a Resident Evil 1 Remake-kel kapcsolatos eddigi pletykákat: „B__sza meg, én leszek az, aki nagyobb fába vágja a fejszéjét, hogy elmondja, mi folyik a Resident Evil körül. Először is, elsöpörném a várakozásokat akörül, hogy a nyári időszakban bejelentik a Resident Evil 9-et.

A kezdeti zúgolódásokat, amiket hallottam, most már igenis elhiszem, hogy igazuk van, és a Resident Evil 9 bejelentése messzebb van mint a most érkező nyár. Bocsánat az ide-oda pörgésért ezzel kapcsolatban, ez az én hibám. A Resident Evil 1 Remake pletykák baromságok, tudomásom szerint a RE:1 egyáltalán nincs semmilyen formában fejlesztés alatt jelenleg. A Resident Evil 5 Remake sincs most aktívan fejlesztés alatt. Vicces volt látni, hogy ez az, amit az emberek nyilvánosan gondolnak.

A Resident Evil 9 2025 végére, 2026 elejére tolódott. Ha minden, amit hallottam, igaz, amit én teljes mértékben hiszek, és tudom, hogy mások is utaltak erre, és nem én vagyok az első, aki ezt nyilvánosan mondja, csak nem fogott meg, akkor a Resident Evil Zero és a Resident Evil Code Veronica remake-je jelenleg is fejlesztés alatt áll. Én már sokakkal beszéltem erről a színfalak mögött ezen a ponton; ez olyasmi, amit már több mint egy éve hallottam, azt hiszem, hogy ez ki fog derülni, akár én voltam az, aki elmondta, akár nem, és ennyi,” írta a bennfentes.

Szóval a Resident Evil 9 bár készül, de szerinte nem valószínű, hogy idén nyáron lehull róla a lepel. A Resident Evil első részéből nincs remake, helyette a „nullás” és a Code Veronica kaphat új verziót. Pedig az első résszel is foglalkozni kellene, és utána a CV, majd az 5 felújítása lenne logikus Chris Redfield jelenléte miatt…

De mindez nem hivatalos.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu