Új modell készül a Lenovo Legion Go-ból?

STEAM DECK HÍREK – Állítólag egy újabb változaton dolgozik a kínai cég, és ezzel újabb piacot célozhat meg a Lenovo, így eléggé bepöröghet a handheld PC-k iránti érdeklődés is.

 

A Windows Centralon számolt be Jez Corden arról, hogy készülhet egy olcsóbb modell a Lenovo Legion Go-ból, amit ő Lenovo Legion Go Lite-ként keresztelt el. Az alapgép amúgy egy korrekt 8,8″-os (22,35 centis) kijelzőjű készülék, ami natívan (!) futtatja a Windowsos játékokat. A készülékben egy AMD Ryzen Z1 Extreme chip található, így sok AAA játékot képes megfelelően futtatni, ám eközben gyorsan lemerül az akkumulátora, hiszen 1-3 óra alatt töltésre kényszerülhet.

Miközben már beszámoltunk az Asus ROG Ally X-ről, ők inkább prémium irányba fejlesztenek (Ryzen Z1 Extreme APU, több memória…), a Lenovo „lefelé” tekint. Ez azért is érthető, mert a Legion Go bár teljesítményében jó, eléggé vaskos készüléket hozott létre a Lenovo (részben a nagyobb kijelző miatt is 200 grammal nehezebb az Asus ROG Ally-nál). A Lite modell továbbra is az AMD Ryzen Z1 APU-t használhatja, de valamilyen módon kifinomultabb lesz a készülék a már kapható modellnél.

Talán kisebb kijelzője lehet, esetleg a Nintendo Switch Lite példáját követve itt is kihagyhatják a leválasztható kontrollereket. Esetleg az ár kérdésében is kedvező lépésre szánhatja el magát a cég, ugyanis a Lenovo Legion Go alapból 630 dollár (forintban 250 ezer felett kezdődik), és mivel az Asus handheld PC-jéből is van egy olcsóbb, „extrémtelenített” variáns, valószínűleg itt is hasonló utat járhat be a készülék.

Így nem csak az Asus, hanem a Lenovo is egy új modellt készül a piacra dobni, így lassan a Valve-nak is el kellene gondolkodnia azon, hogy mikor adja ki a Steam Deck újgenerációs változatát. Gabe Newellék forradalmat indítottak a handheld PC-k között, és ebben a Nintendo Switch kimagasló sikere volt a szikra.

Már csak az a kérdés, hogy mikor jelenti be az új gépet a Lenovo.

Forrás: Windows Central

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)