Váratlan fordulatot vehet a DOOM Eternal folytatása?

Kiszivárgott, hogy milyen néven futhat az id Software legendás IP-jének következő része, bár azért még nem tudjuk, hogy pontosan mi kapcsolódhat a játékhoz köthető cheat nevének levédetéséhez…

 

Az Insider Gamingen Tom Henderson számolt be arról, hogy a DOOM következő része már négy éve áll fejlesztés alatt. Mivel 2020 tavaszán jelent meg a DOOM Eternal, ez teljesen logikusnak is hangzik. A játék a site szerint egy középkori ihletésű világban játszódik. Na, ez már nem… De mi is ez az IDKFA, amit a Bethesda levédetett? Ez az egyik jól ismert cheat, és már amikor ez felbukkant, gyanakodtunk, hogy ez az új játékhoz köthető. A Microsoft kiszivárgott menetrendjében viszont DOOM: Year Zero néven láthattuk a játékot. Henderson szerint ez egy ideiglenes, placeholder elnevezés volt csak.

Hugo Martin, a DOOM Eternal rendezője egy 2021-es Polygon-interjúban azt kérdezte, hogy vajon az id Software képes lenne-e egy olyan történetet előadni, ahol a Doom Slayer a Sentinelekkel először fut össze egy középkori, fantasy környezetben. Nos, pont emiatt tűnik hitelesnek a most felbukkant pletyka, de a játék neve most az, hogy DOOM: The Dark Ages! Ugyanebben az interjúban tért ki Martin arra, hogy a DOOM Eternal két kiegészítője, a The Ancient Gods első és második része is már felvázolta a sorozat jövőbeli irányát. Szerinte a Doom Slayer halhatatlan, így bármilyen történetet elő tudnának adni vele.

Viszont eközben egy másik IP-vel is foglalkozhat az id Software. Amikor a MachineGames leleplezte az Indiana Jones and the Great Circle-t, a videóban látható volt a stúdió egyik táblája, amin egy Quake logó volt látható, ezzel utalva a Quake 6-ra. Mivel a Quake első két részének remasterjét a közönség jól fogadta, az IP-t nem csak az idősebb játékosok ismerhetik, így a Microsoft erre a franchise-ra is építhetne, bár a free-to-play Quake Champions nem lett kirobbanóan népszerű…

Mindez még nem hivatalos.

Forrás: PCGamer, Insider Gaming, Polygon

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)