A Baldur’s Gate 3 rendezője elárulta, milyennek látja a szerepjátékok jövőjét

Swen Vincke szerint a Baldur’s Gate 3 „eltörpülhet” az olyan játékok mellett, mint a GTA VI vagy a The Witcher 4.

 

 

Ha hatalmas gyártási értékkel rendelkező AAA játékokról beszélünk, akkor a Baldur’s Gate 3-at biztosan meg kell említenünk. Még akkor is, ha a költségvetése „csak” 100 millió dollár volt. Vannak más játékok is, amelyek óriásinak ígérkeznek. Az egyik ilyen a Grand Theft Auto VI, amely 2025 őszén akar megjelenni, és amely sok szempontból az iparágat újjáélesztő címnek szánja.

Egy másik nagy várakozással övezett játék, amely még nem került a gyártásba, a következő Witcher-felvonás. A CD Projekt több mint 400 fejlesztője dolgozik rajta. Ez a lengyel cég nagy dobása. Így egy olyan játéknak nézünk elébe, amely hatalmas termelési értékeket kíván felmutatni. Mi köze van ehhez a Baldur’s Gate 3-nak?

A Larian Studios fantasy RPG-jének grandiózussága aligha hasonlítható egyetlen jelenlegi játékhoz sem, a stúdió vezérigazgatója a Game Pressure-nek adott interjújában erre is reflektált.

„Nem szabad elvárni valakitől, akinek indie költségvetése van, hogy egy nagy, filmszerű, kiterjedt AAA RPG-t készítsen” – mondja. „De megnyugodhatsz. Már úton van a The Witcher 4. Biztos vagyok benne, hogy fantasztikus lesz. Lesz még egy csomó más játék, ami hatalmas lesz, mint például a GTA VI. Ezek mellett eltörpülhet, amit mi csináltunk” – magyarázza.

 

A Baldur’s Gate 3 mögött álló stúdiót sem kímélte a válság

 

Pár napja számoltak be arról, hogy a BG3 sem volt mentes a crunch-tól. Ugyanakkor a játék igazgatója megerősítette, hogy ez nem olyan pusztító szakasz, mint a korábbi RPG-knél. „A Baldur’s Gate 3-ban biztosan kevesebb volt, mint a múltban. Hazugság lenne azt állítani, hogy nem volt. Olyan dolgok történtek, amelyekre nem számítottunk” – vallotta be Swen Vincke. Az mindenesetre tény, hogy az élvonalbeli játékok – legalábbis ebben a műfajban – egyre grandiózusabbak és drágábbak. Kíváncsian várjuk, Vincke és társaik mit tesznek le legközelebb az asztalra! A BG3 sikere után valószínűleg nem nagyon kell majd „indie költségvetésből” gazdálkodniuk…

Forrás: Game Pressure

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."