PlayStation 5 Pro: részben már tavaly készen állt? [VIDEO]

Állítólag a Sony félgenerációs konzolfrissítése, amelyről hivatalosan a cég még mindig nem mondott semmit sem, részben már 2023-ban készen ált, így a cég mintha kivárna a piacon.

 

Moore’s Law Is Dead Broken Silicon podcastjének legújabb részében kitért a PlayStation 5 Pro-ra. Szerinte volt egy kis időszak, amikor nem tűnt reálisnak a konzol megjelenése, de a Sony folytatta a munkát, és a szilikon a platform számára már 2023-ban elkészült. A cég elvileg a megjelenését a nagyobb játékokhoz szeretné időzíteni, hogy azokon jobban kimutatkozódjon, hogy mire is lesz képes a konzol.

Ilyen játék lehet a Grand Theft Auto 6, ám erről hivatalosan is közölte már a Take-Two, hogy a Rockstar művét valamikor 2025 őszén fogja kiadni PlayStation 5-re és Xbox Series-re, azaz csak a kurrens-gen konzolokra fog megjelenni, ezzel minden bizonnyal megtolva mind a Microsoft, mind a Sony konzoljának értékesítéseit. A Sony idénre nem tervez nagyobb belsős fejlesztést kiadni, így a mai State of Play során valószínűleg nem fogunk hallani a PlayStation Studios 2024-re tervezett címeiről…

A PlayStation 5 Pro-ról sokat nem tudni, de rengeteg pletyka bukkant már fel a konzollal kapcsolatban. A specifikációi alapján azt hallani, hogy a szerényen is, de jobb processzorának köszönhetően stabil 40 FPS-es módokat kaphatunk rajta, míg az állítólag 45%-kal erősebb GPU jóvoltából a játékok szebben nézhetnek ki a dinamikus felskálázást alkamazva (PlayStation Super Spectral Resolution = PSSR felskálázó). A PSSR képes lesz később akár 8K felbontást is támogatni. A PlayStation 5 erősebb modellje a sugárkövetés (ray tracing) tekintetében is erősebb teljesítményt fog felmutatni.

A PlayStation 5 Pro-ról a Sony-nak nemsokára beszélnie kellene, ha idén ősszel tervezi annak megjelenését. Ha 2025-ben jönne csak ki a konzol, akkor felettébb hülyén festene, hogy két év telne el a befejezett szilikon és a konzol rajtja között. De mivel még nem jelentették még be a platformot, ez csak egy pletyka.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu