[SOP 2024] Silent Hill 2 Remake: végre megtudtuk, mikor jön [VIDEO]

A Konami és a Bloober Team végre nyilvánosan is kitűzte, hogy mikor számíthatunk a több mint két évtizede megjelent (és ma is etalonnak tekinthető) Silent Hill 2 remake-jére.

 

A Silent Hill 2 Remake már előrendelhető PlayStation 5-ön (PlayStation Network) és PC-n (Steam) egyaránt. Az alapverzió 70 dollár (28 ezer forint) lesz. Aki előrendeli, PC-n egy, PlayStation 5-ön két maszkot kap (PlayStation 5-exkluzív a Robbie nyulas maszk, PC-n pedig a Mira kutyásat viselheti James). Egy Digital Deluxe verzió is lesz, de ez 80 dollár (32 ezer forint) lesz. Ezzel a digitális művészeti könyvet, a digitális soundtracket, illetve James egy Pyramid Head (pizzásdoboz) maszkot kap. Sajnos itt is elköveti a Konami az elítélendőt: aki ezt a verziót előrendeli, két nappal korábban nekiállhat a játéknak.

A lenti első videóban láthatunk többet a Silent Hill 2 Remake-ből, és így kiderült, hogy Angela karakterét talán túlzottan átszabták, mert kissé vicces látvánnyal rendelkezik a karakter. Korábban James is kapott egy arcfelvarrást, úgyhogy nem lepődnénk meg, ha a lengyel fejlesztők Angela kinézetét is módosítani fogják, hogy a megjelenésre már olyan látványa legyen, amit jobban passzol a többiekhez. Van néhány további videó is, ami lent megtekinthető: a másodikban a játékmenetből láthatunk közel 14 percnyi játékmenetet (ami a Resident Evil 4-féle kameraállást használja), és eléggé Resident Evil beütése van, kevésbé azt a stílust hozva, ami a franchise-tól megszokott; a harmadikban interjúk vannak a fejlesztőkkel, a negyedikben a stábbal készített interjúk láthatóak, az ötödik pedig a Silent Hill Transmission adás.

A Silent Hill 2 Remake továbbra is megosztónak tűnik (a Steames fórumot olvasva főleg), úgyhogy a Bloober Team kockázatos lépésre vállalkozott a játék felújításával, holott egy minőségi, nem a PS3/X360 pároson látott remaster is elég lett volna. A játék október 8-án jelenik meg PlayStation 5-re és PC-re, a Digital Deluxe Editiont előrendelők pedig október 6-ától játszhatják.

Forrás: Gematsu

 

 

 

 

 

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.