[SOP 2024] Where Winds Meet: fontos bejelentés a PlayStation open-world fantasy RPG-je kapcsán! [VIDEO]

Az Everstone Studios játéka, a Where Winds Meet már jó ideje fejlesztés alatt áll, megjelenési ablak nélkül, de sokat ígér, ráadásul immár nem csak PC-n…

 

 

A PlayStation PC-s terjeszkedéséről már sok szó esett. Ám a japán cég ázsiai játékok szponzorálása iránti érdeklődéséről néha megfeledkeznek. Ezt már bizonyították a Stellar Blade-del, amely ideiglenes PS5-exkluzív volt, amíg nem mondtak mást. Ez a Where Winds Meet esetében is így lesz. A kínai Everstone Studios csapata által fejlesztett nyílt világú wuxia egy újabb a japánok által szponzorált játékok közül.

Ezzel a támogatással egy rendkívül pozitív megerősítést is kaptunk: az RPG nem marad csak PC-n, és a Sony aktuális generációjára is érkezik.

Az Everstone Studios fejlesztése a közösségi médiában tűnt fel. Az akció-fantasy nyílt világú őrületével került a címlapokra még 2022-ben. Azóta a fejlesztés alig jelent meg eseményeken, csak apró gameplay bepillantások és részletek hangzottak el a történetéről vagy a játékmenet koncepciójáról, amely egyjátékos lesz, de többjátékos elemeket is tartalmaz majd.

Az Everstone Studios azonban azt állította, hogy a piacon való tapasztalat hiánya, valamint a fejlesztés korai szakaszában lehetetlen kiadóra találni, ezért az RPG csak PC-re érkezik majd. Ez most sokak meglepetésére furcsa fordulatot vett. Egyszerre jelenik meg PC-re és PS5-re, a PlayStation konzol-exkluzivitást vállalva.

Sajnos nincs megerősített megjelenési dátum vagy megjelenési ablak. Így szigorúan a ma látottaknál maradva annyi biztos, hogy aki egy wuxia őrületre, azaz egy harcművészeti akció-kalandra vágyik, annak a Where Winds Meet lehet a következő szerzeménye.

 

 

Where Winds Meet / PlayStation

 

 

Mit tudunk még a Where Winds Meet-ről?

 

A Where Winds Meetben a játékosok egy „káoszban kovácsolt hős” szerepébe bújnak. A lovagiasság útját járja be egy kard és vér uralta világban. A harc kulcsfontosságú része az RPG-nek. A wuxia képességek, mint a Ch’ing Kung (falon járás, vízbe futás, mászás) és az oroszlánüvöltés döntő szerepet játszanak az ellenség elkábításában. (Aki látta például a Tigris és Sárkányt, nagyjából tudja, mire számíthat.)

A játékosok a Tai Chi képességekkel háríthatják el az ellenséges támadásokat, vagy meghatározhatják harci stílusukat, hogy megírják saját fejezetüket a tisztán fantasztikus történetben.

Ami az általunk nem ismert részleteket illeti, amelyekből sok van, a kínai csapat megemlítette, hogy lesz egy szabad építési rendszer 600 autentikus komponenssel. Valamint egy szerepjátékos rendszer, amelyben mi dönthetjük el, milyen hatással vagyunk a világra. A többjátékos móddal együtt ezekről a mechanikákról és játékelemekről alig tudni valamit. Így amíg nem kerülünk közelebb a fejlesztés végéhez, addig nem fogjuk tudni teljes mértékben megítélni, hogy milyen projekt lesz a játék egésze.

Forrás: YouTube

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV