YouTube: mégsem a reklámszűrők miatt ugranak a videók a végükre?

TECH HÍREK – A Google magyarázkodik arról, hogy miért történik mostanában főleg az adblockereket (reklámszűrőket) használók esetében az, hogy a YouTube nem működik megfelelően.

 

Pár napja mi is beszámoltunk arról, hogy az Alphabet szolgáltatásán milyen érdekes dolog ütötte fel a fejét. Vagy a videó ugrik a végére, vagy hangtalanul játszódik le a böngészőnkben. A Redditen ezt sokan kifogásolták, és néhányan konkrétan a YouTube-ot azzal vádolták, hogy direkt így akar kibabrálni a reklámokat kiszűrő nézőkkel, mert huss, hirtelen megszűnt a probléma például az uBlock Origin eltávolítása után…

A 9to5Google-n olvasható a YouTube közleménye az ügyről. A YouTube azt állítja, hogy nem a reklámszűrők elleni fellépésből adódott a hiba, hanem olyan folyamatok okozzák ezt, amivel jobb teljesítményű, optimális élményt kínáljanak a videómegosztón. Ezután persze bátorítottak mindenkit, hogy fizessenek elő a YouTube Premiumra, vagy engedélyezzék a reklámokat, ugyanis az adblockerek megszegik a YouTube felhasználási feltételeit.

„A reklámblokkolók sértik a YouTube felhasználási feltételeit, és már egy ideje arra ösztönözzük a felhasználókat, hogy támogassák kedvenc alkotóikat, és engedélyezzék a hirdetéseket a YouTube-on, vagy próbálják ki a YouTube Premiumot a reklámmentes élményért. A YouTube teljesítményének és megbízhatóságának javítására irányuló, egymástól független törekvés a hirdetésblokkoló felhasználók számára nem optimális megtekintési élményt eredményezhet,” írja a közlemény.

Eközben elindult a YouTube-on egy játékokra szánt platform, a Playables. PC-n, iOS-en és Androidon is hozzá lehet férni több mint 75 játékhoz, így például az Angry Birds Showdown, a Words of Wonders és a Cut the Rope is játszható a Google videómegosztóján. Egy blogposzt szerint a következő hónapok során több felhasználó számára is elérhetővé válik a Playables, így ha jelenleg nem találjuk sehol sem, később bepótolják ezt a lemaradást. Amúgy már szeptemberben elkezdte ezt tesztelni a YouTube, majd a The Verge szerint a YouTube Premium előfizetői novemberben kapták meg.

De ez nem feature creep? Eltérnek attól, aminek egy videómegosztó platformnak lennie kell. Nem játszani akarnak az emberek a YouTube-on.

Forrás: WCCFTech, Gamesindustry, 9to5Google, YouTube Blog, The Verge

Spread the love
Avatar photo
This user hasn not filled out his biographical info.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu