Deadlock: a Valve levédette a nevet, de még mindig nem óhajt beszélni róla!

Ez már felettébb vicces: mire elérkezünk a Summer Game Festhez (talán erre készül a Gabe Newell vezette cég), lényegében minden ki fog szivárogni a játékról, de a Valve még arra sem szán időt, hogy csak annyit mondjon, hogy „a Deadlock létezik… további részletek ekkor és ekkor”.

 

A Twitteren Gabe Follower osztotta meg a Deadlock védjegyét. Ez a fiók beszélt először a játékról, megosztva több képet is belőle. Miután a screenshotokat kiszivárogtatta, hosszú ideig csendben volt, de meggondolta magát. Az USPTO-s védjegy online számítógépes játékokra vonatkozik, illetve a videojátékokhoz köthető szervezett versenyekhez. Ez magyarul azt jelenti, hogy egy olyan játékot védetett le a Valve, ami eSport-cím lesz. Mivel ilyen a Counter-Strike 2 is, a cégnek nem kevés tapasztalata van benne…

„A Deadlock védjegy lajstromozása a következő kategóriákra vonatkozik: szórakoztató szolgáltatások, nevezetesen online videojátékok nyújtása; online szórakoztatás, nevezetesen online számítógépes játékok; szórakoztató szolgáltatások, nevezetesen online számítógépes játékok és online videojátékok nyújtása; elektronikus játékokkal kapcsolatos szolgáltatások az internet segítségével; információszolgáltatás a számítógépes játékok és a szórakoztatás területén az interneten keresztül; versenyek szervezése videojátékokkal, videojáték oktatással és videojáték szórakoztatással kapcsolatban; információszolgáltatás az online számítógépes játékok és online videojátékok és számítógépes játékok területén,” írja az USPTO összefoglalója.

2022-ben a Neon Prime esetében is hasonlóan járt el a Valve, de annak védjegye már kifutott, azaz a cég nem frissítette. A koncepció a Deadlock előző verziójára, a sci-fi változatra utalhatott, és a projektet már 2019-bem is hallhattuk, ugyanis akkoriban még Citadel néven futott a még be sem jelentett játék, amin a Valve tehát folyamatosan módosítgat egyet s mást, de így ki tudja, hogy nem jut-e el oda a Deadlockkal is, hogy megint átfaragja az egészet…?

A Valve egy elég nagy cég ahhoz, hogy a projektet egyszerűen leállítsa, mert a Steam Deck jóvoltából anyagilag egészen jó helyzetben van (a Steamről nem is beszélve). Csak kérdés, hogy mikor jelentik be a Deadlockot. Már ha bejelentik.

Forrás: PCGamer, USPTO

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.