[SOP 2024] Until Dawn Remake: még az idén félhetünk [VIDEO]

A Ballistic Moon szemmel láthatólag becsülettel nyúlt hozzá a Supermassive Games PlayStation 4-exkluzívjához, ugyanis a forrásanyagba nem nyúlt bele jelentősen (és erre nem is nagyon lett volna szükség).

 

Amikor nyolc barát visszatér az elszigetelt kunyhóba, ahol egy évvel korábban két társuk eltűnt, a félelem jeges szorításában találják magukat, és a hegyi menedékhely rémálommá válik, ahonnan nincs menekvés. Merüljünk el egy lebilincselő slasher horrorban, amelyet az Unreal Engine 5 lenyűgöző látványvilágával az alapoktól kezdve újjáépítettek. A filmszerű operatőri munkával, kifinomult játékmechanikával és még sok mással kiegészítve merészkedjünk egy izgalmas felfedezőútra egy elszigetelt hegységben, ahol semmi sem az, aminek látszik. Nézzünk szembe a félelmeinkkel, és döntsül el, ki éli túl a hajnalig. Készítsük el a saját, lebilincselő történetünket, miközben kilenc egyedi karaktert irányítunk, akiket olyan sztárszereplők alakítanak, mint Hayden Panettiere vagy Brett Dalton, és a döntéseinkkel eldönthetjük a sorsukat. A dinamikus animációk és a kifinomult arcfelvételek segítségével megtudhatjuk, hogy mi mozgatja az egyes karaktereket, és hogy a csoportból ki az, aki képes a túlélésre.

Fedezzünk fel egy gazdag és részletes környezetet, amely minden lépésnél lélegzetelállítóan szép. Találjunk új gyűjthető tárgyakat, teljesen új környezeteket, amelyeket megvizsgálhatunk, és újravágott elbeszélő szekvenciákat, amelyek tovább mélyítik a rejtélyt. A DualSense-szel soha nem látott módon léphetünk kapcsolatba a világgal, és a teljesen új, magával ragadó harmadik személyű kamera segítségével közelebb lehetünk az akcióhoz. Emellett élvezzük a vadonatúj zenét és az újrahangszerelt hanganyagot, amely végig a székünk szélén tart.

A PlayStation 5 SSD-je a jelenetek közötti zökkenőmentes átmenetet biztosítja a játékmenetbe, így teljesen elmerülhetünk a szívdobogtató horrorban, és egy pillanatnyi szünet nélkül szembenézhetünk a félelmekkel. Tapasztaljuk meg a lőfegyver ravaszának ellenállását, vegyük fel a környezetben található tárgyakat, és érezzük döntéseink súlyát az adaptív ravaszok segítségével, miközben túléljük a hegyi borzalmakat. Pontosan érzékeljünk minden lélegzetvisszafojtott suttogást, ismeretlen lépést és dermesztő sikolyt a 3D-s hangzáson keresztül, miközben minden érzékszervünkre támaszkodva navigálunk a sötétségben, hogy életben maradjunk. Valósághű megvilágítással és sugárkövetéses (ray tracinget alkalmazó) karakterárnyékokkal kelti életre a horrort.

Fedezzük fel a kunyhó hátborzongatóan megvilágított belső tereit, a bányák karmoló sötétségét és a holdfényben fürdő hegyi vadont lenyűgöző részletességgel. Érezzük, ahogy a barátok és ellenségek léptei felerősödnek a közelséggel, és minden ütést és karcolást, ahogy a gyilkos elől menekülve átjutunk a sötétségen. A digitális kamera kattogásától a közeli totemek természetfeletti erejéig a DualSense haptikus visszajelzése úgy kapcsolja össze a környezetével mint még soha.

Az Until Dawn Remake valamikor ősszel jelenik meg PlayStation 5-re és PC-re.

Forrás: Gematsu

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)