Prince of Persia: The Sands of Time Remake: egy nagyobb stúdió is segít

A négy éve bejelentett, és azóta fejlesztési poklon is áteső projekt talán így el tud végre jutni a célegyenesig, mert az eredeti koncepcióhoz képest szinte minden megváltozott.

 

Eleinte két indiai Ubisoft-stúdió (Mumbai, Pune) dolgozott a remake-en, ám a kezdeti visszajelzések nem voltak nagyon pozitívak. A francia kiadó vezetősége sem volt nagyon lenyűgözve, így visszaadta a projektet a Ubisoft Montréalnak, ami aztán rebootolta az egészet. Mostanában lehetett hallani pár dolgot a Prince of Persia: The Sands of Time Remake-ről, de most vált hivatalossá, hogy egy nagyobb stúdió segédkezik a megvalósításban.

A Ubisoft Toronto is dolgozik ugyanis a remake-en. Ez a stúdió a Watch_Dogs és a Far Cry utóbbi részein dolgozott, így két nagyobb kanadai csapat tervezi megvalósítani a remake-et. A Ubisoft Toronto általában a nyílt világú játékokkal foglalkozik, de nem hisszük úgy, hogy a Prince of Persia: The Sands of Time Remake is ebbe az irányba térne el még annak ellenére sem, hogy alapjairól építették újra a projektet.

 

 

Ebből adódóan a rajongóknak el kell felejteniük mindent, amit hallottak vagy láttak az évekkel ezelőtti leleplező trailerből, azaz a remake-et újraírták, ismét rögzítették a mozgáskultúrát (motion capture, mocap), így az eredeti koncepcióból nem sok maradt (talán semmi sem), és bár korábban másként nyilatkoztak, a Ubisoft Mumbai és Pune korábbi munkáit nem használják fel a rebootolt remake-hez, ami állítólag „realisztikusabb megközelítéssel” rendelkezik a bejelentő videóhoz képest. A teljes grafikai felújítás mellett az animációkat, a harci mechanikát és a parkourt is átdolgozták, továbbá Yuri Lowenthal, a herceget az eredeti trilógiában és az eredeti remake-ben is alakító színész nem fogja újra eljátszani szerepét a remake-ben.

A Prince of Persia: The Sands of Time Remake megjelenési dátuma még nem ismert, és azt sem tudjuk, hogy mire fog megjelenni. Talán a Ubisoft Forwardon beszélni fog róla a francia kiadó.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)