Vissza az akolba: azzal állapodott meg a Toys For Bob, akiktől elszakadt

A Toys For Bob ma már egy független fejlesztőként tevékenykedik, de a stúdió mégis azzal a céggel állapodott meg, amitől elszakadt három hónappal ezelőtt…

 

A Toys For Bob a Twitteren közölte, hogy az Xbox-szal megállapodás született, hogy ők adják ki a következő játékukat. A játék még eléggé korai állapotban van a fejlesztés tekintetében, így ne számítsunk arra, hogy a következő 1-2 évben bármit is hallani fogunk a stúdió új projektjéről, de tudatni akarták velünk, hogy keményen dolgoznak egy olyan élményen (igen, ezt a szót használták, nem pedig a játék kifejezést…), ami eléggé inspirálja a csapatot. Alig várják, hogy többet is elárulhassanak a játékról.

 

 

Az Activision 2005-ben vásárolta fel a Toys for Bobot (ami 1993 és 2000 között a Crystal Dynamics alá tartozott), így 19 éven keresztül tartozott az Activision Blizzard alá. Az amerikai stúdiót 1989-ben alapította Paul Reiche III és Fred Ford, akiket a Star Control IP kapcsán ismerhetünk, és igen, ez a csapat állt az IP mögött. A Crystal Dynamics alatt például a Pandemonium! (1996), és a The Unholy War (1998), az Activision alatt pedig például a Madagascar (2005), a későbbiekben a Skylanders franchise (2011-2016), majd a Crash Bandicoot N. Sane Trilogy Nintendo Switch portja, a Spyro Reignited Trilogy (2018), 2020-ban pedig a Crash Bandicoot 4: It’s About Time származott tőlük. Ezután az Activision Blizzard őket is a Call of Duty-vágóhídra küldte, így nem csoda, hogy kiszakadtak az időközben a Microsoft által bekebelezett kiadóból…

Csakhogy a Toys For Bob-Xbox megállapodásról már hónapok óta hallottunk pletyka formájában (márciusban már erről csiripeltek a madarak…), úgyhogy az, hogy a jelenleg a Paul Yan és Avery Lodato által vezetett stúdió végül visszakanyarodott az előző tulajdonosához, nem tekinthető meglepetésnek.

Mivel a Microsoft alatt az Activision Blizzardnál a leépítések őket is érintették, furcsa, hogy megint velük dolgozik a stúdió.

Forrás: Variety

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV