Premierdátumot kapott a Like a Dragon: Yakuza élőszereplős sorozat!

MOZI HÍREK – A Prime Video Like a Dragon szériája, amely a SEGA Yakuza játékából készült, a bűnözés, a feszültség és az akció lebilincselő keverékét ígéri 6 epizódon keresztül…

 

 

A Prime Video készíti a Like a Dragon című sorozatot, amely a SEGA ünnepelt Yakuza videójátékának élőszereplős adaptációja. A 100 Yen Love című filmből ismert Take Masaharu és a Kamen Teacherből ismert Takimoto Kengo rendezésében a sorozat a bűnözés, a feszültség és az akció olyan erős keverékét nyújtja majd, amely biztosan magával ragadja a nézőket.

A Like a Dragon hat epizódja 30 nyelven, feliratos és szinkronizált változatban is elérhető lesz. A Variety szerint a sorozat főszereplője Takeuchi Ryoma lesz,. Ő több Kamen Rider-címből is ismerős arc. Ő lesz az, aki Kiryu Kazuma összetett szerepébe bújik.

A történet egy évtizedet ölel fel, 1995 és 2005 között játszódik, és mélyen belemerül Kazuma életébe – egy félelmetes Yakuza-tagéba, aki rendíthetetlen igazságérzetéről, kötelességtudásáról és emberségéről híres.

Története Kamurochō hátterében bontakozik ki, egy fiktív szórakozónegyedben, amelyet a Shinjuku kerület hírhedt Kabukichōja ihletett. Ez a játéksorozat rajongói számára ismerős helyszín élénk vászonként szolgál az elkövetkező dráma számára. Sean Crouch és Nakamura Yugo forgatókönyvírók, valamint Yoshida Yasuhiro és Yamada Kana japán írók olyan forgatókönyvet alkottak, amely a karakterek életét és a gyerekkori barátokhoz fűződő kapcsolataikat tárja fel, amelyeket a következetes döntéseik jellemeznek.

A sorozat nem csak az eredeti játék alaphelyzetét próbálja majd adaptálni, hanem tovább is fejleszti azt, részletesebb betekintést nyújtva a karakterek személyes megpróbáltatásaiba.

Olyan elemekbe is, amelyeket a videójátékok gyakran csak röviden érintenek. A történet mélységét tovább fokozza Kamurochō vibráló, olykor erőszakos világa.

A sorozat cselekménye a múlt és a jelen között fog forogni, panorámaképet nyújtva a nézőknek a főhős fejlődéséről, aki egy ádáz harcosból egy felelősségével és múltbeli tetteivel küzdő férfivá válik. Ez az adaptáció a Prime Video szerint „úgy mutatja be a modern Japánt és ezeknek az intenzív karaktereknek a drámai történetét, ahogyan a korábbi játékok csak sejtetni engedték”.

Yokoyama Masayoshi, a Ryugagotoku Studio vezetője és a projekt egyik executive producere megosztotta személyes lelkesedését az adaptáció iránt.

„A szívemet, a lelkemet és a 35 év alatt összegyűjtött tapasztalatomat öntöttem bele a »Like a Dragon: Yakuza«-ba’” – mondta. Masayoshi megjegyzéseiből kiderül, hogy elkötelezett híve Kamurochō bonyolult világának és lakóinak újrateremtésének. Arra törekszik, hogy tovább fokozza a történetet, amelyet a rajongók az eredeti játékokban szerettek.

A Like a Dragon két részletben jelenik meg október 25-én és november 1-jén.

Forrás: Variety

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu