[SGF 2024] MechWarrior 5: Clans: olajozottan működő gépezet? [VIDEO]

A Piranha Games bejelentette, hogy a MechWarrior franchise új felvonása mikor fog megjelenni, és ezúttal konzolokon is láthatjuk majd az alapvetően PC-s IP-t.

 

A MechWarrior 5: Clans bár megtartja a MechWarrior 5 megnevezést, egy új, átalakító lépést jelent a franchise-ban. A lineáris kampány a MechWarrior-sorozat játékmenetének és történetmesélésének evolúciója lesz, amelyet a Smoke Jaguar klán szemszögéből élhetünk át a 3050-ben kezdődő, Kláninvázió néven ismert kulcsfontosságú konfliktusban. A játék a Piranha 2019-es MechWarrior 5: Mercenaries című, kampányalapú, nyílt végű, procedurális élményt nyújtó játékát követi, amelyből több mint 1,5 millió darabot adtak el.

A MechWarrior 5: Clans egy magával ragadó és bonyolultan kidolgozott történetet kínál, amely elmeríti a játékosokat a kláninvázió konfliktusaiban. A kampány különböző bolygókon játszódik, lenyűgöző, aprólékosan megtervezett területeken, ahol a magával ragadó realizmus minden részletben ott van. A kézzel faragott pályák és küldetések magával ragadó harcot biztosítanak, így egyszerre összetett és kaotikus, és átgondolt, stratégiai játékot követel. A taktikai lehetőségek bővelkednek a személyre szabható klánmechek új szereplőgárdájában, amelyek elegáns és erőteljes klántechnológiákkal büszkélkedhetnek. A MechWarrior 5: Clans a MechWarrior-univerzumban a Kláninvázió és a mech-hadviselés hihetetlen technológiai fejlődése által előidézett sorsfordító időszakot tárja fel.

Az ígéretes újonc pilóták befejezik a kiképzést a Huntress nevű világuko, közvetlenül a Kláninvázió előtt, amely kritikus fordulópont a BattleTech történetében. A játék belemeríti a játékosokat az invázió személyes és katonai konfliktusaiba egyaránt. Ahogy haladunk előre a történetben, egy mélyen magával ragadó történetet élhetünk át. A sztori jól kidolgozott karakterekkel és erkölcsi dilemmákkal bontakozik ki. A MechWarrior 5: Clansban visszatér a csúcsszintű szimulációs stílusú MechWarrior harc. A klánmechek és a klántechnika teljesen új dinamikát hoz magával, és az új fejlődési és testreszabási rendszerek arra ösztönzik a pilótákat, hogy a Mechek felszerelését a frissített Mech-labor, a Hardpoint és az Omnipod-rendszer segítségével széleskörű testreszabással változtassák meg. Az adott forgatókönyvhöz való alkalmazkodóképesség a stratégiai győzelem kulcsa.

A MechWarrior 5: Clans október 3-án fog megjelenni PlayStation 5-re, Xbox Series-re, illetve PC-re (Steam, Epic Games Store).

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)