[UFC 2024] Kiderült, mikor érkezik a Prince of Persia: The Sands of Time remake, de korai még az öröm! [VIDEO]

A hányattatott sorsú Prince of Persia: The Sands of Time remake fejlesztését egy ideje újraindították, és most a Ubisoft Montreal felel érte.

 

 

A bejelentése hatalmas sikert aratott, de a grafika komoly elutasítást váltott ki a rajongók körében. Mindez arra késztette a Ubisoftot, hogy elhalassza, majd később újraindítsa a Prince of Persia: The Sands of Time remake fejlesztését, a közelmúlt egyik legnagyobb hatású videójátékának új változatát. A projekttel kapcsolatos hírek azonban csak csepegtetve érkeztek. Ráadásul szinte mindig további késésekkel kapcsolatban.

Tegnap ismét hallunk róla a Ubisoft Forward 2024 kapcsán, ami remek hír, de egyben azt is jelenti, hogy még néhány évet kell várnunk, hogy élvezhessük a remake-et.

A Ubisoft megerősítette, hogy a játék 2026-ban érkezik. Tette mindezt anélkül, hogy részletesebben kitért volna a játékra, vagy megmutatták volna, hogyan is néz ki jelenleg. Mindössze egy rövid teasert kaptunk, amelyben egy szobából, ahol egy kis gyertya állt az asztalon, az idő múlását mutatták megfordítva abban a városban, ahol a The Sands of Time cselekménye zajlik. A jelenet a gyertya teljes meggyújtásával zárult. (Lásd a cikk végén!)

 

A Prince of Persia: The Sands of Time remake fejlesztése igencsak problémás

 

A hivatalosan hat évvel ezelőtt bemutatott The Sands of Time remake-je a Ubisoft Pune és a Ubisoft Mumbai kezében indult. Ám a játék gyenge fogadtatása és a fejlesztés során felmerült több probléma után a francia cég úgy döntött, hogy átadja a stafétabotot a Ubisoft Montrealnak.

Nemrégiben az is kiderült, hogy a Splinter Cell remake készítői a Prince of Persián is együttműködnek, így a fejlesztők minden követ megmozgattak, hogy ez a játék méltó legyen az eredeti cím legendájához.

„2026-ban a játékosok újra kapcsolatba léphetnek szeretett hercegükkel egy teljesen újjáépített kalandban, amely megragadja az eredeti játék varázsát” – mondja a Ubisoft. „A cím már sikeresen túljutott az előgyártási fázison, és most a Ubisoft közreműködésével megkezdődik a gyártás. Toronto, a Ubisoft Bukarest és az E-Studio, amelyek a Ubisoft Montreallal egyesítik erőiket” – teszi hozzá a francia cég.

További részleteket egyelőre nem osztott meg a Ubisoft. Ám hallhattunk a sorozat többi játékáról. Például a félelmetes Prince of Persia The Lost Crownról, amely új ingyenes tartalmakat kap. Sőt, hamarosan az első sztori-DLC-t is megkapja. Valamint a The Rogue Prince of Persia-ról, amely szintén bővíti a játékmenetet, több kihívással és tartalommal.

Forrás: YouTube

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."