Phil Spencer: több belsős fejlesztésű cím lesz multiplatform, és készül a handheld is! [VIDEO]

Az IGN Live meginterjúvolta az Xbox-vezért, aki több témát is érintett az interjújában, így például megerősítette, hogy több játékuk is multiplatform lesz, nem csak az a néhány, ami már átruccant PlayStation 5-re vagy Nintendo Switch-re.

 

Például ilyen sejtelmes nyilatkozatot adott az Xbox handheldről, amit hosszú ideje pletykálnak: „A hardverek terén a jövőnk elég nagyszerű, és a munka, amit a csapat a különböző formátumok és a különböző játékmódok körül végez, hihetetlenül izgatott vagyok. A mai nap a játékokról szólt. Bemutattuk az új, teljesen digitális [Blu-ray meghajtót nélkülöző] Xbox Series X-et. Lesz időnk kijönni és többet beszélni a platformról, de szerintem kellene nekünk egy handheld is,” mondta Spencer. Csak felhős lesz mint például a PlayStation Portal? Spencer szerint igazán fontos, hogy helyileg futtathassuk a játékokat, így a válasz valószínűleg „nem”.

Aztán említést tett arról, hogy a DOOM: The Dark Ages PlayStation 5-re is készül (tehát egyből multiplatformként jelentették be), és később további first-party címek esetében is így dönthetnek: „A DOOM egyértelműen azon franchise-ok közé tartozik, amelyeknek nagyon sok eszközön van történelme. Ez egy olyan franchise, amellyel szerintem mindenki megérdemli, hogy játsszon. Pár évvel ezelőtt voltam egy megbeszélésen Marty-val (Stratton az id Software-től) és a csapattal, és megkérdeztem Marty-t, hogy mit szeretne csinálni, és azt mondta, hogy minden platformra szeretné eljuttatni. Azt mondtam, hogy csináljuk meg. Ennyire egyszerű volt.

Rengeteg kérdést kapok, hogy ha Xbox-tulajdonos vagyok, mit jelent ez? Azt akarom mondani, és szerintem ez nagyon jól megmutatkozott a mai műsorban, hogy elképesztő mennyiségű játék érkezik Xboxra, amelyek az első napon feljutnak a Game Passra. Ha megveszed a játékot a konzolunkon, akkor PC-n is játszhatsz vele a cross-entitlement jóvoltából. A jövőbeli hardverekre is összpontosítunk az „előrefele történő” kompatibilitással. Az Xbox-vásárlóinknak tett kötelezettségvállalásunk az, hogy lehetőséget kapnak a játék megvásárlására vagy előfizetésre. Támogatni fogjuk a játékot más képernyőkön is, és több játékunkat több platformon is láthatjátok majd, és mi ezt csak előnyösnek tartjuk az általunk felépített franchise-ok számára,” mondta Spencer.

A Microsoft több konzolos felhasználót érzékel mint eddig valaha, és évente minimum 10%-os növekedést tapasztal a konzolos játékeladásokban, de a PC-s és felhős növekedést is megemlítette Spencer. De egyszer elérik a plafont.

Forrás: WCCFTech

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu