Assassin’s Creed Shadows: többnyire egy főhőshöz is ragaszkodhatunk

Ha szeretnénk, hogy többnyire csak Naoét vagy Yasukét irányítsuk a történet során, erre is ehetőséget fog adni a franchise következő epizódja.

 

Simon Lemay-Comtois, az Assassin’s Creed Shadows kisegítő rendezője a GamesRadarnak adott interjújában elmondta, hogy a felfedezéssel kapcsolatos játékmenet-hurok kifejezetten olyan érzést fog adni, mintha Sherlock Holmes szerepében lennénk (de azért ne gondoljuk azt, hogy rögtön vetélytársa lesz a Ubisoft a Frogwares-nek, az ukrán stúdiónak, ami mostanában a Sherlock Holmes-játékok kapcsán ismerhető):

„Ha csak egy karakterrel szeretnél játszani, a játék nagy részében megteheted. Tehát nem igazán kényszerítünk senkit arra, hogy ide-oda váltson. Vannak olyan helyzetek, amelyek egyértelműen jobbak Naoéval, például ha egy csomó bandita van egy barlangban, ami nagyon-nagyon sötét, akkor persze lehet Yasukéval menni, de ha Naoét választod, akkor gyorsabb lesz, mert sötétben van. Szóval vannak ilyen utalások, de a sztori küldetéseken kívül, amelyek kifejezetten az egyik vagy a másik játékosra vannak szabva, jelenleg nem határozzuk meg, hogy kivel kell játszani, ez a játékosokon múlik.

Az Assassin’s Creed Shadows koncepciójánál már korán eldöntöttük, hogy amennyire csak lehet, felrúgjuk a szabályokat. Szóval megpróbáltunk odamenni és megváltoztatni a formulát, amennyire csak tudtuk. Ez az egyik olyan hely, ahol hallottuk a kritikát, mi magunk akartuk erőltetni a felfedezést, hogy a játékos jobban bevonzza, hogy felfedezni akarjon dolgokat, ahelyett, hogy csak belesüllyedne valamibe és csak információkkal etetnénk.

Szóval ez valami új, amit megpróbálunk beépíteni a játékba. És mivel ez működik, ezt beépítettük a küldetésekbe és a küldetésekbe, amelyeket a játékban teljesíthetsz. Most azt mondom, hogy még mindig van egy „irányított” mód, amit a játékosok választhatnak, ami klasszikusabb. Megmondja, hogy merre menj, meg ilyenek, de az alapmód, az új felfedező körünk inkább arról szól, hogy egy kicsit Sherlock Holmesot játszunk, és a végén meg kell dolgozni a jutalomért,” mondta Lemay-Comtois.

Így mindenféleképpen a játékostól függ, hogy ki melyik karakterrel igyekszik majd maradandót alkotni az Assassin’s Creed Shadowsban, ami november 15-én jelenik meg PlayStation 5-re, Xbox Series-re, PC-re, Mac-re és iPadre.

Forrás: WCCFTech, GamesRadar

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu