Ez lenne Darth Vader valódi eredete?! Merész húzással állt elő Az akolitus

MOZI HÍREK – A Disney+ új Star Wars-sorozata, Az akolitus (The Acolyte) meglepő módon kapcsolódik a Baljós árnyakhoz és Anakin Skywalker történetéhez…

 

 

Az akolitus (The Acolyte) harmadik epizódja új fényt vet a Star Wars-saga egyik nagy rejtélyére. Utóbbi évek óta fejfájást okoz a franchise történetével leginkább foglalkozó rajongóknak: Anakin Skywalker valódi eredetére. Ez az új fejezet nemcsak a két főszereplő történetébe ás mélyebbre, hanem megkérdőjelez egy régóta hangoztatott elméletet is a későbbi Darth Vader fogantatásáról.

VIGYÁZAT, SPOILEREK KÖVETKEZNEK!

 

 

MOZI HÍREK - Hayden Christensen megosztotta gondolatai arról, hogy miért nem szeretik annyira a Star Wars előzményfilmeket, mint az eredetieket, ám sok rajongó másképp látja a dolgot... Akolitus Acolyte

 

 

Az Erő misztériumai

 

A Star Wars mitológiáját mindig is rejtély övezte. Különösen, ha a legikonikusabb karakterek eredetéről van szó. Anakin Skywalker, akiből később Darth Vader lett, a Baljós árnyakban mutatkozott be, mint szűzies fogantatásból, apa közreműködése nélkül született gyermek. Édesanyja, Shmi Skywalker azt állította, hogy nem volt apa, ami az Erő misztikus beavatkozására utalt.

Ez a misztikus elképzelés felemelte Anakin történetét, és a kiválasztottról szóló prófécia középpontjába helyezte őt, aki egyensúlyt hoz az Erőbe.

A Disney+ új sorozata, Az akolitus azonban két új karaktert mutatott be. Utóbbiak, úgy tűnik, hogy újraértelmezik Anakin eredetéről alkotott képünket. Mae és Osha, a sorozat iker főszereplői egy boszorkánycsoport lányaiként mutatkoznak be. Nem hagyományos módon fogantak, hasonlóan az Anakin fogantatását övező pletykákhoz. A sorozat harmadik epizódjában kiderül, hogy ezeknek az ikreknek nem volt apjuk, ami egyértelmű utalás az Erő beavatkozására a születésükbe.

Ez a felfedezés felveti a kérdést, hogy vajon tényleg Anakin volt-e az egyetlen lény, akit így teremtettek. Az epizódban elmagyarázzák, hogy Mae-t és Osha-t Aniseya anya, egy hatalmas boszorkány teremtette az Erő manipulálásával. Mindez arra utal, hogy a biológiai konvenciókon túl más módszerek is léteznek az élet létrehozására.

Ez arra késztet minket, hogy újragondoljuk a Marvel képregényekben népszerűsített elméletet, ahol azt sugallták, hogy Palpatine manipulálta a midikloriánokat, hogy Anakin Skywalkert létrehozza.

 

A Star Wars-kánon lebontása

 

A 2019-es Marvel-kiadású Star Wars képregénysorozatban szerepelt egy álomjelenet, amelyben Darth Vader a Mustafaron lévő erődjének felerősített ereje által kiváltott látomáson keresztül szemtanúja volt annak, ahogy Palpatine manipulálja Shmi Skywalkert, hogy Anakin fogantatását előidézze. Bár ez a látomás sosem erősítette meg kifejezetten a részleteket, azt sugallta, hogy Anakin születése a Sith-ek beavatkozásának eredménye lehetett. Ez az elmélet heves vitákat váltott ki a rajongók körében.

A The Acolyte azonban megcáfolni látszik ezt az elméletet Mae és Osha bemutatásával, akiket szintén nem hagyományos módon hoztak létre, de a Sith-ek beavatkozása nélkül.

Ez egy érdekes pont, mivel a sorozat a Star Wars-franchise egyik legújabb produkciója, amely megállapítja, hogy az Erő használatának és értelmezésének számos módja létezik a Sith és a Jedi nézőpontján túl is. Ehelyett a teremtés e rejtélyes Erő-érzékeny nők misztikus képességeinek tulajdonítható. Ez megnyitja az ajtót annak lehetősége előtt, hogy az Erőt sokféleképpen lehet használni az élet megteremtésére. Anélkül, hogy a Sötét Oldalt kellene használni. Ez az új nézőpont azt sugallja, hogy Anakin, akárcsak Mae és Osha, talán valóban az Erő akaratából fogant, ahogyan azt Qui-Gon Jinn mester hitte.

 

 

Az Akolitus / The Acolyte

 

 

Az akolitus újraértelmezheti a Star Wars mitológiáját

 

Továbbá, a Mae, Osha és Anakin közötti kapcsolat érdekes kérdéseket vet fel az Erő természetéről és arról, hogy annak rejtélyeit még nem sikerült teljesen megfejteni. Lehetnek más lények is a galaxisban, akiket hasonló módon hoztak létre? Milyen hatással van ez az Erő egyensúlyára? Van-e kapcsolat Osha és Mae és az Erő-diád koncepciója között, amit a Skywalker korában (a Csillagok Háborúja 9. Epizódjában) láttunk?

Ezek a kérdések új lehetőségeket nyitnak meg a Star Wars-univerzum jövőbeli történetei előtt, ugyanakkor úgy tűnik, hogy Anakint kevésbé teszi különlegessé és egyedivé, ami a saga sok rajongójának nem tetszett.

A The Acolyte révén úgy tűnik, nemcsak egy akciódús, titokzatos sorozatot élvezhetünk majd, amely a Star Wars-univerzumban játszódik, hanem lehetőségünk nyílik a Star Wars-mitológia mély és rejtélyes aspektusainak feltárására is. A sorozat platformsikernek bizonyult, és termékeny talajnak a misztikus témák felfedezéséhez. Új perspektívákat kínált a bevált koncepciókhoz, ami a Star Wars megújulásához és megújulásához szükséges volt, a Star Wars fandom egy bizonyos szektorának negatív véleménye és ellenállása ellenére.

Azok számára, akik szeretnének mélyebben elmerülni ezekben a felfedezésekben, és többet megtudni Mae-ről és Osháról, valamint az Erő misztikus összefüggéseiről és annak különböző megnyilvánulásairól az univerzumban, a Az akolitus elérhető a Disney+-on.

Forrás: Inverse

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu