LEGO Horizon: az alkotók elárulták, miért debütál egy új konzolon is a játék!

A LEGO Horizon Adventures Switch-re történő kiadásának oka többek között a „közönség kiszélesítése”.

 

 

A Summer Game Fest 2024 egyik legnagyobb meglepetése a Guerrilla Games által a Studio Gobóval közösen fejlesztett akció-kalandjáték, a LEGO Horizon Adventures volt. Amellett, hogy a játék nagyon friss és eredeti LEGO kinézettel rendelkezik, megerősítést nyert, hogy a cím Nintendo Switch-re is érkezik.

Ez volt az egyik legváratlanabb elem, mivel PlayStation IP-ről van szó, de ennek nagyon egyszerű magyarázata van.

A Guerrilla Games narratív igazgatója, James Windeler volt az, aki megmagyarázta (a VGC-n keresztül), hogy miért nem PlayStation vagy PC platformon debütál majd a LEGO Horizon. „Ez egy egyedülálló lehetőség volt számunkra. Tökéletesen illeszkedett az ambícióinkhoz. Azt akarjuk, hogy ez mindenki számára elérhető legyen, és a Switch valóban egy olyan platform, amely lehetővé teszi számunkra, hogy szélesítsük a közönséget” – magyarázta. Ezután a Joy-Conról kezd el beszélni.

„Ez a szellemiség végigvonul a játékon, kezdve az irányítási sémáktól, amelyek elég egyszerűek, egyetlen Joy-Connal működik, aztán a történet egyszerűsítése, a témák megvilágítása vagy a humor, ez mind ugyanannak a törekvésnek a része.” Windeler az Eurogamernek elmondja, hogy „a Switch tökéletes volt erre. Az irányítási séma egyszerű, úgy tervezték, hogy Nintendo Joy-Conon játszható legyen, és persze van egy nagyon ismerős közönségük, szóval egyszerűen nagyon jól illeszkedik”.

A Switch segíteni fog a szélesebb közönségének megszerzésében és a Guerilla Horizon-univerzumának népszerűsítésében.

A Switch „azért van ott, hogy segítsen nekünk a fiatalabb közönség bevonzásában és megszerzésében, és ennek nagyon örülünk, de maga a játék a Horizon-rajongóknak is tetszik, akik elvárnak egy bizonyos taktikai harci élményt, szóval ez is ott van.” Érdemes megjegyezni, hogy a LEGO Horizon Adventures az idei év utolsó negyedévében debütál. A Nintendo Switch mellett PS5-ön és PC-n is elérhető lesz.

Forrás: VGC, Eurogamer

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."