Minden hatodik alkalmazottjától megválhat a Sumo Digital anyacége!

A Sumo Group legrosszabb esetben munkaerejének tizenöt százalékát kényszerül elküldenie, és több országban is jelen van a cég, így nem csak egy, esetleg két nagyobb területen veszthetik el munkájukat az ott dolgozók.

 

A Sumo Group a weboldalán jelentette be, hogy nekik is el kell több emberüket küldeniük. A közlemény így hangzik: „A Sumo stúdiók hihetetlenül tehetséges munkatársai minden nap nagyszerű játékokat hoznak létre, és úttörő élményeket nyújtanak a játékosoknak világszerte. Az elmúlt 21 év munkája és elkötelezettsége segített abban, hogy a Sumo feljusson a térképre, és egy olyan stúdiócsaládot építsen, amely páratlan, és hihetetlenül büszkék vagyunk arra, amivé a Sumo vált.

Miközben a Sumo képes volt átvészelni a játékiparban a közelmúltban tapasztalt számos nehézséget, mi sem voltunk immunisak, és az egész vállalat működésének átalakítása, hogy jobban meg tudjunk birkózni az elkövetkező hónapokban várható kihívásokkal, olyan út, amelyet most kell választanunk, hogy biztosítsuk az üzlet biztonságát a jövőben. Az a nehéz döntés, hogy többféle módon csökkentsük költségeinket az egész üzletágban, közvetlen következménye ezeknek a kihívásoknak, és sajnos az üzletág által támogatni tudó munkatársak számának csökkenését is magában foglalja.

Minden olyan alternatív megoldást mérlegelünk, amellyel korlátozhatjuk a munkatársainkra gyakorolt hatást, de sajnos ez az átalakítási folyamat a csoporton belül a munkatársaink akár 15%-át is érintheti Kanadában, az Egyesült Királyságban, Lengyelországban, Csehországban és Indiában. Ez egy hihetetlenül nagy kihívást jelentő folyamat, amelyen a Sumónál mindenki számára végig kell menni, és most arra összpontosítunk, hogy támogassuk az embereinket és együttműködjünk partnereinkkel az ő játékaikban, ahogy haladunk előre, hogy biztosítsuk, hogy a jövőre felkészülten jussunk ki ebből a nehéz időszakból,” írja a Sumo.

A Sumo Digital több játék fejlesztésében is segített (Hogwarts Legacy, Suicide Squad: Kill the Justice League), de saját projektjük is volt (LittleBigPlanet 3, Crackdown 3, The Texas Chainsaw Massacre). Ők sem úszták meg leépítések nélkül.

Forrás: Gematsu, Sumo Group

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu