Nintendo Switch 2: csak eleinte lesz jó helyzetben a portokkal? [VIDEO]

A következő generációs Nintendo hardver (amelynek bejelentésére még mindig várnunk kell) fog kapni portokat, de nem biztos, hogy ez sokáig így marad.

 

Ha megjelenik a hardver (ami minden bizonnyal 2025 márciusa környékén fog történni… a bejelentés március végéig BIZTOSAN be fog következni, és ezt a Nintendo maga állítja!), valószínűleg képes lesz az Xbox Series S szintjét elérni, így nem biztos, hogy a jelenegi konzolgenerációra készülő játékok esetében jelentősen vissza kelene butítani, amit jelenleg meg kell tenni, hogy a Nintendo Switchen működésre lehessen bírni a multiplatform játékokat.

Moore’s Law Is Dead Broken Silicon podcastjén Taylor Christensen és Jacob Sutton, az Infuse Studio (Spirit of the North) két társalapítója beszélt a következő nagy N-hardverről. Sutton szerint ha a kiszivárgott specifikációk hitelesek, a Switch 2 sok portot és támogatást kaphat, hiszen jelenleg a legkisebb közös nevező, avagy a leggyengébb kurrens-gen platform az Xbox Series S. Így a fejlesztőknek nem lenne annyira nehéz a Nintendo következő generációs hardverén működésre bírni a játékaikat.

Ám ez a későbbiekben meg fog változni ugyanis a Nintendo megint a generáció közepén jelentkezik a saját új hardverével (ahogy anno a Switch is így tett). Azaz ha megjelenik a PlayStation 6 és az új Xbox, ismét nehezebb dolguk lesz a fejlesztőknek átportolni a next-gen játékaikat. Ez történt a Switch-csel is, ugyanis az Unreal Engine 4-en futó játékokat komolyan vissza kellett butítani, az Unreal Engine 5 esetében inkább lehetetlennek tűnik a portolás. Sutton szerint az új hardver nem old automatikusan meg problémákat (pl. azt, hogy egy szoftver nem használja ki teljesen a hardver nyújtotta lehetőségeket; pl. az Unreal Engine 5.4 ilyen, ami jobb többmagos használatot tesz lehetővé).

A Nintendo Switch 2 még nem lett bejelentve, de ez a hardver is pont olyan mint a PlayStation 5: hivatalosan még nem láttuk, de mégis mindenki róla beszél…

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu