Sárkányok háza: felfedték a MAX sorozatának jövőjét – vajon számíthatunk még több évadra?!

MOZI HÍREK – A Sárkányok háza (House of the Dragon) hatalmas siker után megújult a 3. évadra, és rekordot döntő premierközönséggel lett az HBO sikersorozata!

 

 

A Sárkányok háza (House of the Dragon) 2022-es debütálásakor elsöprő sikert aratott az HBO számára. Az első évad átlagosan 29 millió nézőt hozott epizódonként a csatorna és a streaming platformja, a Max között. Most, a George R. R. Martin író „Tűz és vér” című könyvén alapuló sorozat második évadának premierje előtt az HBO hivatalosan is megújította a sorozatot egy harmadik évadra.

A Trónok harca eseményei előtt 172 évvel játszódó széria, a Sárkányok háza a Targaryenek történetének egyik legpusztítóbb fejezetét meséli el, egy olyan trónviszály formájában, amely egész Westeros jövőjére hatást gyakorolt.

Az HBO népszerű spinoff sorozatában először Milly Alcock és Emily Carey játszotta Rhaenyra Targaryen és Alicent Hightower szerepét, mielőtt Emma D’Arcy és Olivia Cooke váltotta őket, akik a karakterek idősebb verzióit alakítják. Szintén a sorozat főszereplője Matt Smith (Daemon Targaryen herceg) és Paddy Considine, mint Rhaenyra apja, Viserys Targaryen király.

A Variety szerint a Sárkányok háza megújítása az első évad sikerét követi. Hiszen a debütáló epizód a csatorna eddigi legnagyobb premier nézettségét érte el mind a lineáris nézők, mind a Maxon streamelők körében. Az HBO programozásért és drámasorozatokért felelős vezetője, Francesca Orsi közleményében azt írja, hogy a csatorna annyira „el volt ájulva” a Ryan Condal showrunner által vezetett House of the Dragon második évadától, hogy könnyű volt a döntés a harmadik évaddal való megújítás mellett.

„George, Ryan és a többi hihetetlen executive producer, szereplőgárda és stáb új csúcsokat ért el a fenomenális második évaddal.”

„Félelemmel tölt el bennünket az a sárkányméretű erőfeszítés, amit az egész csapat egy olyan látványos második évad megalkotásába fektetett, amelynek terjedelme és nagyságrendje csak a szívével vetekszik. Nem is lehetnénk izgatottabbak, hogy folytathatjuk a Targaryen-ház történetét, és nézhetjük, ahogy ez a csapat a harmadik évadban ismét fényesen ég.”

 

 

SOROZATKRITIKA – A Sárkányok háza második évada újra megérkezett, és az első négy epizód mindenkit garantáltan elvarázsol. A történet pontosan ott folytatódik, ahol abbahagytuk: a Hét Királyságban tomboló háború kegyetlenebb, mint valaha.

 

 

A Sárkányok háza 3. évadának megrendeléséről szóló hír annak apropóján érkezik, hogy a sorozat már a második évad előtt is erős kritikákat kapott. Sőt, még mi is szerettük: kritikánkat ezen a linken olvashatod. A Rotten Tomatoes-on 88%-os értékeléssel frissnek minősült.

Ez valamivel az első évad alatt van, amely 93%-os pontszámmal rendelkezik. Ám második évad értékelése még emelkedhet, mivel eddig csak néhány tucat kritika érkezett, szemben az előd 869 értékelésével. A Sárkányok háza 2. évadjának első kritikái szerint „A fantasy eposz brutális visszatérése, amely egy kínzó konfliktust állít fel, ahol senki sincs biztonságban” (Total Film), míg mások szerint a sorozat „úgy tűnik, elérte utazómagasságát, miközben továbbra is nagy kreatív hullámokat vet meg” (CNN).

 

Mire számíthatnak a rajongók a Sárkányok háza 2. évadától?

 

Míg a Sárkányok háza első évada tele volt politikai intrikákkal, gyilkosságokkal és természetesen sárkányokkal, a 2. évad úgy tűnik, hogy folytatja ezt a trendet. Ezúttal még szélesebb betekintést nyújtva a rajongóknak a Targaryen-ház történetébe. A második évadban visszatér többek között Matt Smith (Daemon Targaryen herceg), Emma D’Arcy (Rhaenyra Targaryen hercegnő), Olivia Cooke (Alicent Hightower királynő) és Eve Best (Rhaenys Targaryen hercegnő). Új szereplőkkel bővül a kínálat: Gayle Rankin (Alys Rivers), Simon Russell Beale (Ser Simon Strong), Freddie Fox (Ser Gwayne Hightower) és Abubakar Salim (Alyn of Hull).

A Sárkányok háza 2. évada a terror tekintetében is fokozza a tétet, különösen a rajongók körében „Vér és sajt” néven ismertté vált mellékszállal.

Ez állítólag vetekszik a Trónok harca harmadik évadának vége felé a „Reign of Castamere” című epizódban látott „Vörös násszal”. A showrunner Ryan Condal máris megszellőztette a pillanatot, és „elég borzalmasnak” nevezte.

Forrás: Variety

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu