Assassin’s Creed Shadows: miért ignorálta a felelős producer Elon Musk tweetjét?

A Twitter tulajdonosának véleményére válaszolt volna Marc-Alexis Côté, de végül meghátrált; talán jobban is tette.

 

Côté a Game File mögött áló Stephen Totilonak nyilatkozott azzal kapcsolatban, amit Elon Musk írt a Twitteren. Az Assassin’s Creed Shadowsban az egyik főszereplő, Yasuke sötét bőrű (tehát nem éppen japán felmenőkkel rendelkezik), mire azt írta Elon Musk, hogy a sokszínűség, az egyenlőség és a befogadás (ezek angol kifejezésének együttes rövidítése DEI) megöli a művészetet. Erre Côté közel állt, hogy válaszoljon, de nem tett így…

„Ez a tweet érzelmeket váltott ki… az első dolog, amit tenni akartam, hogy visszamegyek a Twitterre (amit töröltem), és egyszerűen válaszolok. És csak egy lépést tettem hátra. Van egy tudatosság alkalmazás a telefonomon, hogy megpróbáljam felfedezni az érzelmeket, amelyeket ez a tweet keltett. Számomra Elon szomorú, csak a gyűlöletet táplálja. Sok háromszavas válasz jutott eszembe. Azzal, hogy támadok valakit mint Elon, nem fogom meggyőzni az embereket az álláspontunkról mint csapat.

Van egy szuper titokzatos történelmi személyiségünk, akiről nem sokat tudunk. És számunkra ez volt az, amit az Assassin’s Creedben akartunk. Amit Elon mond, az nem az a játék, amit mi építünk. Az embereknek maguknak kell majd játszaniuk a játékot. És ha az első 11 perc és 47 másodperc alatt nem győzi meg őket az, amit csinálunk, akkor megbeszélhetjük a dolgot. Miért ennyi? Nemrégiben átnéztem a játékot, és azt gondoltam, hogy „a válasz ott van!”. Csak remélem és kívánom, hogy az emberek nyitottak maradjanak ezzel kapcsolatban, és lássák a játékot olyannak, amilyen. Ez egy Assassin’s Creed-játék, és szerintem a legjobb, amit valaha készítettünk,” mondta Côté.

Az Assassin’s Creed Shadows november 15-én fog megjelenni PlayStation 5-re, Xbox Series-re, PC-re, Mac-re, illetve iPadre. A játékról nemrég írtuk, hogy nem lesz hatalmas bejárható területe, de gyakran igaz az, hogy a kevesebb több. Itt pláne.

Forrás: VGC, Game File

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu