Final Fantasy Tactics remasterrel készül a Square Enix?

A japán kiadó egy spin-off esetében is tervezne egy modernebb kiadással, ami azért nem lenne meglepő, mert tegnap, egy másik szivárgás esetében két alkalommal is felbukkant a Final Fantasy.

 

Tegnap az Epic Games adatbázisát érintő szivárgás során beszéltünk a Final Fantasy XVI-ról (ennek PC portja készül, ezt már be is jelentette a Square Enix, de a megjelenési dátumot még nem ismerjük), továbbá a Final Fantasy IX Remake-ről (ezt viszont a Square Enix még nem jelentette be, de hosszú ideje hallunk pletykákat erről, szóval valami igazságtartalma biztosan lehet). Most viszont ezektől eltérően bukkant fel egy másik „végső fantázia”…

A Redditen a Gaming Leaks and Rumours subredditen (itt szoktak felbukkanni a szivárgások és pletykák, és pangás esetén gyakran mi is szemlézni szoktuk azt, ami itt febukkan) a Bloomberg szerkesztője, Jason Schreier azt írta, hogy a Final Fantasy Tactics remaster fejlesztés alatt áll, de a párbeszéd során a SEGA/Atlus játékait szivárogtató Midori (aki álnevet vett fel) is meg lett említve, és az ő hitelessége is meg lett kérdőjelezve… egészen addig, amíg Schreier nem csatlakozott a párbeszédhez, ugyanis ő ezt írta: „Szia, a Final Fantasy Tactics remaster igazi, és létre fog jönni.”

The recent Midori leak about Visions of Mana being delayed on PS4 was false
byu/Joseki100 inGamingLeaksAndRumours

A Final Fantasy Tactics remaster létezéséről először 2021-ben hallottuk. Ekkor volt egy nagy GeForce Now adatbázis-szivárgásról szó, és itt felbukkant a Final Fantasy IX Remake mellett ez a játék is. Az Nvidia a szivárgást később megerősítette, de szerintük csak belsős tesztelésre szánt adatokról van szó, és ezek a játékok nem biztos, hogy léteznek. Ez persze csak figyelemelterelés volt „a zöldek” részéről.

A Final Fantasy Tactics Európában nem jelent meg (tehát nem volt belőle PAL verzió); Japánban 1997 júniusában, Észak-Amerikában 1998 januárjában jelent meg PS1-re. Ennek frissített verziója, a Final Fantasy Tactics: The War of the Lions 2007-ben jött ki PSP-re, amit 2011-ben iOS-re, 2017-ben pedig Androidra is átportoltak. A remaster még nem hivatalos.

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
This user hasn not filled out his biographical info.

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu