Gears of War: E-Day: trükközött a bemutató videóval a Microsoft!

Túl szép volt ahhoz, hogy igaz legyen, bár azért nem annyira kamu CGI videót láthattunk, amit 19 éve húzott elő a tarsolyából a Sony a Killzone 2 számára.

 

Anno azért a Sony egy kicsit csalt is, ugyanis a 2005-ös E3-on látott trailer egy belső felhasználásra szánt koncepciós videó volt, mire egy marketinges a PlayStationtől fogta a Guerrilla Games anyagát, és benyögte, hogy igen, ez a videó valós időben fut a PlayStation 3 hardverén. Ez aztán gyorsan kiderült, hogy nem igaz. Ennyire messze nem ment el a The Coalition a Gears of War: E-Day bejelentő videója kapcsán.

„A Gears of War: E-Day trailer a The Coalition, a Blur Studios és a GNet együttműködésében készült a játékban található modellek, textúrák és környezetek felhasználásával. Mindez az Unreal Engine 5-ben készült. Nem valós időben készült, ahogy azt egyesek állítják,” erősítette meg a The Coalition a GameSpotnak. Ez a stúdió volt az első AAA csapat, ami anno az Unreal Engine 5-re váltott, és az ambíciók felettébb nagyok a játék vizualitása kapcsán: sugárkövetés (ray tracing) támogatása a megvilágításhoz, tükröződésekhez, és az árnyakhoz. Erről Kate Rayner, a stúdió technikai igazgatója többet is elmondott az Xbox Wire-nak:

„Az Unreal Engine 5 továbbfejlesztésével a technikai képességeink ugrásszerűen megnőttek. Célunk, hogy ismét új mércét állítsunk fel a technikai kiválóság terén. Teljesen modernizáltuk a Gearset az alapoktól kezdve, az IP DNS-ét a modern játéktechnológia összes képességével ötvözve. A Gears of War: E-Day minden karakterét, környezetét és animációját teljesen újjáépítettük az Unreal Engine 5-ben, ami lehetővé teszi számunkra, hogy a Gears univerzumát példátlan részletességgel és hűséggel ábrázoljuk. Az eredeti Mad World trailer igazi látványosságot nyújtott az in-engine felvételek használatával. Az Unreal Engine 5-tel ezt még tovább fokozzuk. A bejelentő trailerrel az volt a célunk, hogy rávilágítsunk arra az elkötelezettségünkre, hogy mind a történetmesélés, mind a játéktechnológia határait feszegetjük,” mondja Rayner.

A Gears of War: E-Day még nem rendelkezik megjelenési dátummal, de arról tegnap pletyka formájában írtunk, hogy melyik évben jelenhet meg.

Forrás: WCCFTech, GameSpot, Xbox Wire

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu