Metal Gear Solid: az új remake producere készen áll a folytatásra [VIDEO]

Kojima Hideo nélkül is folytatódhat a Metal Gear Solid, és ezúttal talán jobb eredményekkel mint amit a Metal Gear Survive ért el (gyenge eladások, még gyengébb kritikák).

 

A Konami igyekszik a Metal Gear Solidot visszahozni a köztudatba. Megjelent annak első The Master Collectionje, készül a második, illetve a Metal Gear Solid 3: Snake Eaterből egy remake is fejlesztés alatt áll. David Haytert is ismét foglalkoztatják (Snake hangja volt, kivéve a Metal Gear Solid V-öt), és most a múlttal foglalkozó dokumentumsorozat is említést érdemel (ennek új részét ágyaztuk be lent). Ebben a videóban felbukkan a The Master Collection és a Metal Gear Solid Delta: Snake Eater producere, Okamura Noriaki is, aki bátor feladatra vállalkozna: folytatná a franchise-ot!

„Amikor [a Metal Gear Solid: The Master Collection] megjelent, rengeteg elégedetlen visszajelzést kaptunk, ahol az emberek hibákkal, játszhatósági problémákkal és a felbontással kapcsolatos problémákkal küszködtek. Nagyon sajnáljuk, hogy nem felelt meg az elvárásoknak. Még mindig folytatjuk a frissítését és javítását, hogy orvosoljuk ezeket a problémákat. Szeretnénk, ha mindenki még 10, 20 év múlva is élvezné a Metal Geart és ezt az összeállítást, ezért reméljük, hogy mindenki ad még egy kis időt, hogy eljussunk odáig.

Ami a Metal Gear Solid Deltát illeti, megnézheted, hogy a játékok általában hogyan váltak 2D-ről 3D-re, hogyan fejlődött a grafikájuk, és a Metal Gear is ugyanígy fejlődött. 2D-s pixelgrafikával indult, aztán 3D-s lett, majd úgy nézett ki mint valami film. Szóval, amikor ránézek, úgy gondolom, hogy a Metal Gear története olyan, mint az összes videojátéké, a Master Collection pedig egyfajta élményt nyújt, amely ezt a történelmet követi nyomon. Ha így tekintek rá, akkor úgy gondolom, hogy van értelme úgy bemutatni ezeket a címeket, ahogyan voltak, és nem csak azért, hogy sok mindent megváltoztassunk. A pixeles grafika maradhat pixeles, a korai 3D maradhat egy kicsit „ropogós”, így látom én ezt.

Nyilvánvaló, hogy a játékosok új generációi folyamatosan jönnek, így többet kellett tennünk, minthogy újra ugyanazokat a játékokat adjuk ki. Ezt szem előtt tartva a játékmenetet, a történetet és a szinkronhangokat az eredeti változatban hagytuk, de a grafikát, az irányítást és a játékérzetet a modern szabványokhoz kellett igazítanunk, amelyek mind megváltoztak az évek során. Tehát mindezeket frissítettük, de a játék lényege és az eredeti stáb kreatív elképzelése, a játék egyik része sem változott. Még a frissítés során is nagyon fontos volt számunkra, hogy hűek maradjunk a játék ezen aspektusaihoz. Szeretnénk, ha a játékosok maguk tudnák megítélni, hogy ez az új csapat alkalmas-e a Metal Gear folytatására, ezért kérjük, hogy továbbra is figyeljetek, és javítsatok ki minket, ha tévednénk…”, mondta Okamura.

Nem könnyű feladat, de először minden bizonnyal felmérik a terepet a Metal Gear Solid Delta: Snake Eaterrel…

Forrás: PCGamer

 

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu